Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Strategije razvoja NVO in prostovoljstva

Dodano: 26.06.2017

Spoštovani

Ministrstvo za javno upravo je dne 18. maja 2017 dalo v javno razpravo predlog Strategije razvoja NVO in prostovoljstva. Javna razprava traja do 14. julija 2017.

Dokument je sestavljen iz izhodišč, osnovnih usmeritev in akcijskega načrta, tako splošnega, kot tudi specifičnega po posameznih resornih ministrstvih. Besedilo dokumenta je zelo pomembno za nadaljnji razvoj prostovoljstva, zato si prizadevamo, da se v njem ne pozabi niti na raznolikost prostovoljstva niti na raznolikost prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskih programom. 

Na Slovenski filantropiji v času, ki je na voljo za razpravo, organiziramo posvetovanja o vsebinah, ki se v tem dokumentu nanašajo na področje prostovoljstva. Prizadevamo si, da bi skupaj s prostovoljskimi organizacijami in strokovnjaki oblikovali takšne dopolnitve, ki bodo v največji meri prispevale k razvoju prostovoljstva v prihodnjih letih.

K podaji predlogov in dopolnitev dokumenta smo vas že povabili preko spletne ankete. V tem času smo organizirali tudi manjše delovne skupine za posamezna področja. S tem smo pridobili prve osnutke, ki nam bodo v pomoč na posvetu.

Posvet o skupnih predlogih prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom  bo potekal 4. julija v prostorih Hiše Evropske unije, na Dunajski 20, v Ljubljani. Posvet bo potekal med 10. in 13. uro.

Na posvetu boste lahko prispevali svoja mnenja in stališča za področje prostovoljstva, ki jih bomo posredovali Ministrstvu za javno upravo.

Predloge za področje razvoja nevladnih organizacij lahko pošljete TUKAJ.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca do 30. junija 2017.

S prijetnimi pozdravi,

Tereza Novak, izvršna direktorica

Za Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva

Cesta Dolomitskega odreda 11

1000 Ljubljana

T: 01 433 40 24

F: 01 430 12 89

E: slovenska@filantropija.org

www.filantropija.org

www.prostovoljstvo.org