Mednarodna turistična tržnica 15. festivala Več znanja za več turizma

Dodano: 01.02.2018

Včeraj, 31. januarja 2018 je na sejmu NATOUR Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal mednarodni festival Več znanja za več turizma.

Več kot tristo dijakov iz 42 šol je tudi letos ustvarilo izjemno zanimive turistične proizvode po vsej Sloveniji na temo Kultura in turizem. Za sodelovanje na festivalu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki iz Italije, BiH, Srbije, Črne gore in Hrvaške, so morale šole oziroma dijaki pripraviti projektno nalogo in posneli tudi oglasne spote, ki so predstavljeni na Facebooku TZS.

Sejemske predstavitve turističnih proizvodov so bile zanimive in privlačne, mladi so si nadeli ustrezne kostume in bili odlični gostitelji; zadovoljni obiskovalci njihovih stojnic so bili zadosten dokaz, da so bili mladi pri predstavitvah več kot uspešni.

TZS je ob koncu predstavitve podelila sedem zlatih, 29 srebrnih priznanj in šest bronastih priznanj ter posebna priznanja. Prvo mesto je osvojil Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti za nalogo Doživetje rudarskega Velenja, drugo mesto je pripradlo Srednji ekonomsko poslovni šoli Koper za nalogo Kul - tura po Koprskem zelenem podeželju, tretje mesto pa je osvojila Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor za nalogo KULtura Maribora. Posebno priznanje za naj spot je po spletnem glasovanju prejela Srednja stručna škola dr. Radivoj Uvalić iz Srbije (Mnoštvo čudesnih sunaca u žutom oku suncokreta).

Galerije: