Turistična tržnica TPLG Koper, 10. april 2018

Dodano: 11.04.2018

Turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava se je v torek, 10. aprila, odvijala v Mercator centru Koper. Na nekoliko bolj oblačen dan na primorskem so nam sonce in dobro voljo prinesli učenci trinajstih primorskih osnovnih šol s svojimi zabavnimi in interaktivnimi turističnimi stojnicami. Učenci so obiskovalce informirali o znamenitostih primorskih krajev in predstavljali svoje ideje, kako jih turistično tržiti. Obiskovalci so se lahko preizkusili v družabnih igrah, vonjali različna zelišča, si ogledali uprizoritev zgodbe o Giuseppeju Tartiniju, s pomočjo namigov pobegnili iz grajskega stolpa, si ogledali nastanek oglarske kope in mnogo drugega. Podeljenih je bilo osem srebrnih in kar pet zlatih priznanj. Vsi učenci in tudi njihovi mentorji, ki jih pri delu strokovno vodijo, si zaslužijo veliko pohvalo. Vsem čestitamo!

Galerije: