9. Zlata kuhalnica Radenci, 17. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

V četrtek, 17. maja, so učenci v tekmi za Zlato kuhalnico ustvarjali v kuhinji Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Ekipe devetih osnovnih šol so ustvarjale kulinarične mojstrovine na letošnjo temo: rižota in vanilijeva krema s sadjem. Rdeča nit tega dne so bile različne vrste lokalno pridelane zelenjave in sadja. Niso pa pozabili niti na pridih primorja, saj se bo letošnje finalno tekmovanje za Zlato kuhalnico odvijalo v Portorožu v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Kreacije na krožnikih so bile pisane, dišeče in okusne. Strokovna ocenjevalna komisija je bila nad njimi navdušena. Podelila je 4 srebrna in 5 zlatih priznanj. Čestitamo vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem!

Galerije: