9. Zlata kuhalnica Maribor, 18. maj 2018

Dodano: 21.05.2018

Tekmovanje za Zlato kuhalnico ne počiva niti ob petkih, saj je v petek, 18. maja, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, kuhalo kar 14 ekip štajerskih in koroških osnovnih šol. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini. Med čakanjem na svoje kuhanje, ali pa po njem, so učence animirali dijaki, ki so jim predstavili prikaz priprave in degustacijo flambiranih banan in sadnih koktajlov. V slednjem so se učenci lahko preizkusili tudi sami in nastali so okusni osvežilni napitki. Dobro pripravljene kuharske ekipe so zopet pokazale, česa vsega so otroci zmožni v kuhinji, saj so njihove jedi razvajale brbončice, zapeljevale z vonjem in bile tudi vizualno dovršene. Strokovna ocenjevalna komisija je podelila 7 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Za svoje kulinarične umetnine si učenci in njihovi mentorji zaslužijo pohvale in čestitke!

Galerije: