Posvet predstavnikov turističnih društev in zvez

Dodano: 11.10.2018

V okviru Dnevov slovenskega turizma je v ponedeljek, 8. oktobra, v Portorožu potekal tradicionalen Posvet predstavnikov turističnih društev in zvez. V konferenčni dvorani hotela Histrion v Bernardinu so udeleženci prisluhnili predavanjem na različne tematike. Po uvodnem nagovoru predsednika TZS, Petra Misje, je Marko Podrekar predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo predstavil novosti s področja turistične zakonodaje. Nato je Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, predstavil področje varstva osebnih podatkov in dodal nekaj koristnih nasvetov o tem, kako delovati v skladu s tem zakonom. Sledila je tema Vključevanje mladih v TDO. Po uvodnih besedah predstavnika mladih, Dominika S. Černjaka, je sodelavka TZS, Eva Jeseničnik, predstavila raziskavo in gradiva na temo mladinskega dela v TDO. Mladi iz TD Zbilje in TD Vinska gora so se predstavili še kot primeri dobre prakse.

Po posvetu je sledila podelitev najzaslužnejšim prostovoljcem v TDO in podelitev priznanj natečaja za najboljše kulinarične in gastronomske spominke Alpske Slovenije. Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo. Upamo, da vam bodo priznanja dala motivacijo za nadaljevanje odličnega dela v turizmu.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate na povezavi: https://photos.app.goo.gl/SpNUtsrT61QLaxFC6

Galerije: