9. državno tekmovanje za Zlato kuhalnico

Dodano: 11.10.2018

V okviru 65. Gostinsko turističnega zbora je 9. oktobra v Hotelu Bernardin potekalo državno tekmovanje devetega tekmovanja za Zlato kuhalnico. Za priznanja, praktične nagrade sponzorjev in velikanske kuhalnice zlate, srebrne in bronaste barve so se potegovali učenci šestnajstih osnovnih šol, ki so na regijskih tekmovanjih dosegali najboljše rezultate. Tekmovanje je bilo zato zelo napeto in tudi ocenjevalna komisija je povedala, da so vsi učenci skuhali in servirali odlične jedi. Saj drugače sploh nismo pričakovali, ko pa so se iz delovnih postaj vile tako omamne vonjave, da so se nam vseskozi cedile sline. Zopet so kuhali rižote in pripravljali vanilijeve kreme s sadjem, ki so jih nato tudi lepo servirali in postavili vsem na ogled na razstavno mizo. Zlato priznanje in zlato kuhalnico velikanko je prejela ekipa osnovne šole Ljubno ob Savinji. Priznanje in kuhalnico srebrne barve je prejela ekipa osnovne šole Gorišnica, bron pa si je prislužila osnovne šole Jožeta Krajca iz Rakeka. Vsem prejemnikom priznanj in tudi ostalim udeležencem čestitamo in jim želimo, da bi pridobljena kuharska znanja s pridom uporabljali tudi v prihodnje, morda celo naslednje leto na jubilejnem desetem tekmovanju za Zlato kuhalnico.

Galerije: