Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Spoštovani prostovoljci in prostovoljke po vseh turističnih društvih in turističnih zvezah v Slo

Dodano: 10.04.2020

Leto 2020 bi bilo skoraj prav tako, kot vsako drugo leto, če se ne bi soočili z največjo pandemijo v zgodovini sveta, ki nas je samoosamila, izolirala in poslala v karanteno. Nas osamila od drugih ljudi.
 
Prav v tem času občestvo kristjanov praznuje Veliko noč – največji in najbolj čaščen krščanski praznik, dan Jezusove smrti za odrešenje vseh nas, navadnih ljudi, in praznik njegovega vstajenja za naš duhovni razvoj v svetlobi ljubezni. 
 
Letos tega lepega pomladnega in veselega praznika ne moremo praznovati tako, kot smo bili vajeni doslej, z veličastnimi povorkami, z blagoslovom jedi v okrašenih in razsvetljenih cerkvah in poglobljenimi svetimi mašami, ki so prinašale mir, strpnost in radost v duše ljudi. 
Letos smo sami zase zato, da smo varni in zato, da varujemo druge ljudi. To je naše letošnje poslanstvo in izraz naše človečnosti. Kljub vsemu pa nismo osamljeni, saj množica prostovoljcev, skrbnikov, zdravstvenega osebja, policije, civilne zaščite in vojske skrbi za nas, naše starejše člane in naše šibkejše člane. To je lepo sporočilo v teh časih, v časih, ko potrebujemo pomoč in podporo vsi, ki živimo v tej naši deželi – Sloveniji. Naj zato naše pozitivne misli in naše dobre želje potujejo do njih in jim podarijo zdravje, moč, mir in zbranost, ki jih pri svojem delu tako zelo potrebujejo. Bodimo jim iz srca hvaležni in bodimo ponosni nanje. Bodimo dobri do njih, tako kot je Jezus dober do vseh ljudi sveta. 
Ob praznovanju letošnje Velike noči zato vam in vašim najdražjim želim predvsem pogum za vztrajanje pri varnem načinu življenja in bivanja, mir v srcih in mislih, ki naj se osredinijo na vstajenje upanja za vse nas, radost vašim družinam in prijetno druženje ob blagoslovljenih tradicionalnih jedeh.      
Vsem pripadnikom drugih veroizpovedi pa prav tako želim mir, radost in veselje v teh pomladnih dneh.
 
NAJ VAM GLOBOK POMEN VELIKE NOČI POMAGA PRI PREMAGOVANJU TRENUTKOV, KI NISO TAKO DOBRI, IN PRI RADOVANJU V TRENUTKIH, KI VAM PRINAŠAJO ZDRAVJE, MIR IN NOTRANJO MOČ.
OSTANITE DOMA. OSTANITE ZDRAVI. 
 
 
Pavle Hevka
Predsednik Turistične zveze Slovenije