Teden gozdov od 25. do 31. maja 2020

Dodano: 19.05.2020

Teden gozdov je vsakoletna prireditev, ki konec meseca maja poveže vse inštitucije, ki skrbijo za slovenski gozd in širši družbi predstavi pomen gozda in gozdarstva za njeno blaginjo. Teden gozdov 2020 bo pod geslom: »Skrbno z gozdom!« potekal med 25. in 31. majem. »Skrbno z gozdom!« je ozaveščevalna kampanja, ki jo pod okriljem MKGP izvajamo deležniki v gozdarstvu. Poudarek pri letošnjem tednu gozdov bo predvsem na Gozdnem bontonu, spoštovanju pravic lastnikov gozda, ter trenutno perečima tematikama vožnje v naravnem okolju in obiska zavarovanih območij v gozdu.

Zaradi ukrepov za preprečitev širitve epidemije koronavirusa COVID-19 bodo aktivnosti ob Tednu gozdov letos potekale v nekoliko drugačni obliki, prilagojeni ukrepom, ki so potrebni za zajezitev širjenja koronavirusne bolezni. Za potrebe komuniciranja ob Tednu gozdov 2020 bomo pripravili spletno stran, grafike, sporočilo za javnost in seznam vsebin, ki jih boste lahko delili z deležniki preko vaših kanalov.

Okvirna časovnica:

• Petek, 22. 5. 2020 – novinarska konferenca ob Tednu gozdov 2020 – Ljubljana, Večna pot 2
  • 23. do 29. 5. – TV in spletna medijska kampanja »Skrbno z gozdom« (organizira MKGP)
  • 25. do 31. 5. – dogodki ob Tednu gozdov 2020
    • 22. maj 2020, ob 11:15 uri, Grad Sevnica - spodnji parking: sprehodili se bomo po tematski poti Gozd je kultura, ob 12:00 uri v atriju gradu otvoritev razstave na temo biotske pestrosti v makro pogledu avtorja Vinka Šeška, sledi ogled filmov na temo Narave. Nagovorili nas bodo dr. Peter Skoberne, Niko Rajner in Mojca Pernovšek.

• 23.maj 2020, ob 11 uri, Škocjan (Zloganje): Srečanje slovenskih oglarjev