Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

MICHELIN PODELIL ZVEZDICE ŠESTIM SLOVENSKIM RESTAVRACIJAM

Dodano: 16.06.2020

Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš prva v regiji, ki se bo ponašala z dvema Michelinovima zvezdicama. Po eno zvezdico pa so prejele Gostilna pri Lojzetu, Dam, Hiša Denk, Atelje in Vila Podvin, so razglasili danes, 16.6.2020 na Ljubljanskem gradu.

Zvezdico za trajnost  je prejelo šest restavracij oziroma njeni šefi.
Za svoje prispevek k trajnosti kulinarike so bili nagrajeni: Gostišče Grič (Luka Košir), Monstera Bistro (Bine Volčič), Hiša Franko (Ana Roš), Gostilna za Gradom (Davide Crisci), Gostilna Krištof (Uroš Gorjanc), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič).

Priznanja za krožnik Michelin, ki nagrajujejo sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok, je dobilo kar 37 slovenskih restavracij. Nagrado "Bib Gourmand", ki simbolizira dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je dobilo devet restavracij, in sicer: Etna (Igor Peresson), Ruj (Peter Patajac), Gostišče Grič (Luka Košir), Jožef (Sadmirja Talića), Na Gradu (Damjan Fink), Rajh (Leon Pintarič), Mahorčič (Ksenija Krajšek Mahorčič), Gostilna Repovž (Meta Repovž), Evergreen (Mojmir Marko Šiftar).

Več na: www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/12822-michelin-ze-prvo-leto-podelil-zvezdice-sestim-slovenskim-restavracijam-od-tega-dve-zvezdici-hisi-franko-po-eno-pa-kar-petim-restavracijam?utm_campaign=sI-jun20-pr-obv-48&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-jun20-pr-obv-48#