Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Naj planinska koča 2020!

Dodano: 30.07.2020

Bralci spletnega portala Siol.net Novice so izbrali deset finalistov akcije Naj planinska koča 2020, ki so jih izbrali izmed vseh 156 planinskih koč pod okriljem Planinske zveze Slovenije. Akcijo izvajajo skupaj s krovno organizacijo slovenskega planinstva, Planinska Zveza Slovenije.

V finalu je tako deset planinskih postojank, ki ste jim namenili največ glasov – po pet koč iz kategorije naj planinska koča in po pet iz kategorije naj visokogorska planinska koča, kamor sodijo koče na višjih legah z oteženim dostopom. Finalisti so: Dom Planika pod Triglavom, Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti (1835 m), Koča na Kriški gori (1471 m), Krekova koča na Ratitovcu (1642 m), Pogačnikov dom na Kriških podih (2050 m), Koča na Dobrči (1478 m), Mihov dom na Vršiču (1085 m),Planinski dom na Mrzlici (1093 m),Planinski dom na Uštah - Žerenku (658 m),Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828 m)

Laskav naziv Naj koča bosta prejeli planinski postojanki, ki bosta v svoji kategoriji dobili največ vaših glasov in bosta po mnenju strokovne komisije, ta je novost v našem izboru, izpolnjevali vse ustrezne kriterije.

Kaj planinski koči daje predznak najboljša? Odgovorov je najbrž toliko, kot je ljudi, a na vrhu lestvice lastnosti, ki vas privabljajo v planinski dom, so brez dvoma: gostoljubnost oskrbnikov, dobra hrana, posluh za želje planincev, poznavanje okoliških gora, čistoča ... Svoj kamenček v mozaik priljubljenosti pa najbrž pristavi tudi dostopnost koče

Drugi krog glasovanja bo trajal vse do 3. 9. 2020. Med izborom so vsako sredo tedenska žrebanja, v katerih srečnim izžrebancem podarjamo praktične nagrade, ob izteku izbora pa bomo izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo dobil nahrbtnik Thule.

Lanski zmagovalki: Zasavska koča na Prehodavcih, naj visokogorska koča 2019, in Dom na Kofcah, zaradi pravil, ki narekujejo, da zmagovalna koča prihodnjo sezono ne more kandidirati za naslov, letos "počivata".