Z vojaškim terencem promovirali Slovenijo

Dodano: 05.08.2020

Zaključuje se akcija Društva starodobnikov okoli Slovenije – SOS 2020, med katero so v tednu dni s vojaškim vozilom iz II. Svetovne vojne obkrožili Slovenijo. Cilj akcije je bil promovirati turizem v Sloveniji, opozarjati na tehnično kulturno dediščino, s prvim vojaškim starodobnikom, ki je obkrožil državo, pa bi se radi zapisali tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Organizator projekta Drago Mesić je že 16. let lastnik starodobnega vojaškega terenca Dodge wc 52, ki je v zadnjem tednu dni prevozil kar 1350 km asfaltiranih cest in premagal kar 6 cestnih prelazov: Vršič (1611m), Knežak (610m), Vahta, (615m), Bistrica ob Sotli, (365m), Donačka gora (426m) in Volovljek, ki leži na 1029 metrih nadmorske višine. Pri podvigu so se mu pridružili kolegi, ki so lastniki starodobnih vojaških in policijskih vozil iz cele Slovenije.

Osnovnu namen akcije je bil dobrodelen, saj so zbirali sredstva za Miho Volčinija, fanta, ki je na invalidskem vozičku, poškodoval se je s skokom v vodo, je za RTVSLO.si povedala Tatjana Pahor iz Društva starodobnih policijskih vozil.

Pisana karavana bo svojo pot danes sklenila v Kamniku, kjer so se pred sedmimi dnevi tudi podali na pot.