Vabljeni na Dneve Kobilarne Lipica ( od 11. do 13. septembra)

Dodano: 04.09.2020

Po 440 letih tradicije, znanja, vzajemnega spoštovanja in sožitja lipiških jahalnih mojstrov in belega konja, bo v Lipici potekalo 3 dnevno dogajanje polno doživetij.

V nedeljo 13.9. ob 15:00 bodo jubileju, ki mu na svetu ni para svečano in vzneseno noto z brezčasno glasbo dodali Policijski orkester, ki je protokolarni orkester slovenske države, skupaj z odličnima opernima solistoma, sopranistko Ernestino Jošt in tenoristom Gregorjem Ravnikom ter legendarnim dramskim igralcem Pavletom Ravnohribom.

Uživajte v predstavi polni glasbe, skladnosti in lepote v gibanju sredi opojne kraške krajine, kjer sta se v polnosti ujela svoboda konja in hotenje človeka po sožitju z naravo. Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Proslava in drugi dogodki v okviru "Dnevov kobilarne Lipica" (predstava 11.9., predstavitev prodaje konj 12.9.) imajo zaradi omejitev NIJZ omejeno število gledalcev.

Vstopnice bodo na voljo na vstopni recepciji Kobilarne Lipica.

Vaš dan v Lipici pa obogatite še z doživetjem celodnevnega programa za družine in otroke ter sprostitvijo v objemu zelenega lipiškega posestva.

Spoznajte Lipico in Lipicanca, preizkusite se v nordijski hoji po lipiškem posestvu, prepustite se vibracijam lipiških dreves ali pa se sprostite ob zvočnem potovanju z gongi.

Celoten program dogajanja si lahko ogledate tukaj:

Sicer pa imate naslednji teden še zadnjo priložnost, da se z lipicanci podate po ulicah #Ljubljana