Slovenija, najboljša turistična destinacija 2021

Dodano: 10.09.2020

Condé Nast Traveler je v izboru najboljših destinacij za prihodnje leto na prvo mesto uvrstil – Slovenijo.

Naravnost neverjetno je, da Slovenije, ki tiči med priljubljenima Italijo in Hrvaško, še niso preplavili turisti, navsezadnje njene turkizne reke in jezera ter zasneženi vrhovi prevzamejo tudi najbolj tiste, ki so prepričani, da so videli že vse. S temi besedami je ameriški popotniški portal Condé Nast Traveler pospremil uvrstitev Slovenije na vrh najboljših turističnih ciljev za leto 2021.

V Sloveniji so kot osrednjo zanimivost omenili Blejsko jezero, ki po njihovi oceni kljub temu, da je med najbolj prepoznavnimi v Evropi, ostaja mirno in spokojno, ter izpostavili kulinariko in vino ter letošnje prejemnike sedmih Michelinovih zvezdic, predvsem Hišo Franko in kuharsko mojstrico Ano Roš z njenim domiselnim jedilnikom, pa tudi restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu in Dam v Novi Gorici. V letu 2021 prihaja Slovenija v ospredje tudi kot evropska gastronomska regija, so še omenili.

Na lestvici je sicer nanizanih 25 turističnih destinacij po vsem svetu, Sloveniji sledijo angleški Yorkshire, portugalski Melides, Združeni Arabski emirati in Kanarski otoki, pisanje povzema časnik Delo.

Fotografija: Franci Ferjan