Iskalni niz: Mesto:

Vaški večeri Pod lipo

Prireditev traja od 03.07.2017 do 21.08.2017

Vabljeni v Srednjo vas v Bohinju,

Vaški večeri pod lipo so popolna popestritev poletnih večerov.
Slovensko petje, pritrkovanje, predice, kulinarika in folklora vas popelje nazaj v čas, ko še ni bilo računalnikov in pametnih telefonov.
Vsak ponedeljek v juliju in avgustu vabljeni na brezplačen dogodek,

Jure Sodja
www.bohinj-info.com

FESTIVAL KANAL

Prireditev traja od 12.07.2017 do 16.08.2017

13. FESTIVAL KANAL

Tradicionalna prireditev, ki je namenjena vsem stacionarnim gostom Bohinja in tistim, ki ga imate zelo radi.
Poteka 6-7 sred v juliju in avgustu v prekrasnem ambientu suhe struge hudournika ob Kava bar Paviljonu na Ribčevem Lazu.
Fantastični dvourni koncerti popestrijo poletne večere in tudi zato jih ne smete zamuditi.
več na: www.festivalkanal.si

Rok Zalokar trio @Pruh

Datum prireditve: 22.07.2017

Rok Zalokar trio je jazz-rock-klasični-"you name it" klavirski trio. Rdeča nit zasedbe je krmarjenje med razpoloženji in razvoj le-teh. ...
Preberi več

Anin festival 2017 - OTVORITEV z glasbeno skupino MANOUCHE

Datum prireditve: 22.07.2017

Vabljeni, v soboto, 22. 7., ob 21.00
na Evropsko ploščad Rogaške Slatine
na OTVORITEV Aninega festivala - z glasbeno skupino MANOUCHE.

Manouche je slovenska glasbena skupina, ki izvaja electro swing, mešanico elektronske plesne glasbe in t.i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Pred širšo javnostjo so prvič nastopili na podelitvi Viktorjev marca 2012. Na račun uspešnih prvih avtorskih pesmi, kot sta »Kje si lubi?« in »Bi šla naprej?«, so hitro postali prepoznavni na slovenski glasbeni sceni.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Informacije: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tel.: 5814-414.
Spletna stran festivala: www.anin-festival.si.

32. Kmečke igre

Prireditev traja od 22.07.2017 do 23.07.2017

Turistično društvo Čezsoča bo letos organiziralo že 32. tradicionalne Kmečke igre. Kmečke igre bomo letos izpeljalo v mesecu juliju in sicer 22.7.2017. Prizorišče prireditve bo v centru vasi, pod vaško lipo. Prireditev se bo pričela ob 17:00. Tako kot vsako leto bomo obiskovalcem najprej predstavili nekaj tradicionalnih kmečkih opravil kot so "pletenje korp", "kuhnje žganja", "kouačija", "klepanje kose", žganje na cepljenje drou. Sledila bo predstavitev ekip udeleženk in nagovor bovškega župana. Za tem se bo pričel osrednji del prireditve, v katerem se bodo ekipe pomerile v dveh zabavnih kmečkih opravilih. Za obiskovalce bomo pripravili srečelov, žrebanje vstopnic in jim omogočili, da se preizkusijo v nekaterih kmečkih opravilih. Tako kot vsako leto bomo  izbrali tudi letos Kerlca kmečkih iger 2017. Za pijačo in jedačo bodo poskrbele domačinke s svojimi dobrotami. Za dobro voljo in ples do jutranjih ur bo poskrbel ansambel Malibu.

VABLJENI!