Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Iskalni niz: Mesto:

26. Aljaževi dnevi 2018

Prireditev traja od 24.08.2018 do 26.08.2018

Tridnevni kulturni program se zavrti v počastitev župnika Jakoba Aljaža, ki je s postavitvijo Aljaževega stolpa na vrhu Triglava opozoril na naš slovenski prostor. ...
Preberi več

24. Semiška ohcet "Bale plesat"

Prireditev traja od 24.08.2018 do 26.08.2018

24. SEMIŠKA OHCET, etnološko turistična prireditev 24. - 26. avgusta 2018, v Beli krajini - Semiču

Doživetje drugačnega poročnega obreda, s pridihom ljudskih šeg in navad v belokranjski narodni noši. Spremljajoči festival ŠtrudFesta, kolesarjenje, razstave, delavnice in tržnica so razlogi več, da nas obiščete.

Dobrodošli med dobrosrčne ljudi in neokrnjeno naravo Belo krajino!

OGLARSKI PRAZNIK 2018

Prireditev traja od 24.08.2018 do 26.08.2018

Ohranjanje tradicije oglarjenja...
Preberi več

Fest po rokovem 2018

Prireditev traja od 24.08.2018 do 25.08.2018

Zavod za turizem Cerklje skupaj s Prostovoljnim gasilskim društvom Zalog pri Cerkljah in Društvom Folklora Cerklje vabi na Fest po rokovem 2018, ki združuje pestro paleto kulturnih, športnih in zabavnih vsebin.

Petkov večer, 24. avgust, bo obarvan glasbeno. Od 20. do 21.30 ure bo čas za lokalne glasbene skupine, nastopila bo skupina Posebni gostje in Nina Tajč, nato pa sledi akustičen koncert skupine MI2, ki vas bo zabavala do 23.30 ure. Po koncertu pa bo zopet čas za lokalno glasbeno Skupino Incident. Organizatorji bodo tudi poskrbeli, da ob poslušanju ne boste ostali lačni in žejni.

V soboto, 25. avgusta pa vabljeni na pester celodnevni program.

Sejem se bo odprl ob 10. uri. Na stojnicah bo obiskovalce pričakala pestra ponudba izdelkov domače in umetnostne obrti izdelovalcev iz Cerkelj in okolice.

V spominskem parku bo od 10. do 16. ure na ogled Razstava likovnih del na tematiko Ivana Cankarja, ki jo bo za vas pripravilo Društvo likovnikov Cerklje. Oglejte si tudi rojstno hišo Ignacija Borštnika, ki bo na ogled od 10. do 18. ure. Otroci se lahko cel dan veselijo na napihljivih igralih Mega stolpi in Dirkalni grad. Na stojnici Hotela Nera vam bo na voljo svetovanje o šolanju in vzgoji psov.

Od 10. do 13. ure se bodo odvijale različne delavnice. V Spominskem parku se pridružite Društvu likovnikov Cerklje, kjer se boste lahko sami preizkusili v slikanju na platno. Ta delavnica bo trajala do 16. ure. Pred šolo vas bodo pričakale članice Društva kmečkih žena iz Cerkelj. Za vas pripravljajo delavnico izdelave rož iz krep papirja, naučile pa vas bodo tudi »kvačkati« in »štrikati«. Otroci pa se bodo lahko igrali z zajčki, ki jih bodo kmečke žene pripeljale s seboj. Na svoji stojnici bodo Klekljarice Lastovke iz Cerkelj prikazale izdelavo klekljanih izdelkov. Tudi tukaj se lahko zadržite do večernih ur. Otroci povabljeni na delavnico pred šolo z naslovom Servietna tehnika na lesu, ki jo za vas pripravlja Družinski in mladinski center Cerklje. Vsi, ki vas zanima karate, se oglasite na stojnici Karate kluba Cerklje, kjer bodo za vas izvajali hitre treninge karateja, najmlajšim pa bo na voljo tudi ustvarjalni kotiček. Da pa bo zabava še večja, pridite na poslikavo obraza!

Od 10. do 17. ure se bo na igrišču, ob sodelovanju s Slovensko košarkarsko zvezo, odvijal Turnir trojk v ulični košarki. Sodelovalo bo 16 ekip. Pridite navijat za svojo najljubšo ekipo!

Ob 17.20 se bo pričel Folklorni festival »Zapojem, zaukam, dekleta zasukam«. Začelo se bo s pritrkavanjem zvonov, nato pa bo ob 17.35 uri sledil sprevod Godbe Cerklje in ob 17.45 uri sprevod narodnih noš ter folklornih skupin od Zadruge Cerklje do Osnovne šole Davorina Jenka Cerklje. Ob 17.50 bo povorka prišla pred šolo, kjer bo kratka predstavitev folklornih skupin. Ob 18. uri bo Godba Cerklje zaigrala nekaj koračnic, nato pa nas bo pozdravil župan Franc Čebulj. Po nagovoru sledijo nastopi folklornih skupin iz Cerkelj, Preddvora, Šenčurja in Kamnika.

Po Folklornem festivalu ob 20. uri pa vabljeni na Veselico z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami, ki vas bodo zabavali do 1. ure ponoči.

V primeru dežja bo prireditev (razen stojnic) prestavljena v Večnamensko športno dvorano Cerklje. Vstop je prost, za hrano in pijačo bo poskrbljeno!

Vabljeni na FEST PO ROKOVEM 2018!

 

BOGRAČFEST 2018

Prireditev traja od 25.08.2018 do 26.08.2018

Bogračfest je tradicionalna kulinarična prireditev v Lendavi, ki bo letos izvedena že štirinajsto leto zapored. Potekala bo 25. avgusta 2018. Na prireditvi tekmovalne ekipe z različnih držav tekmujejo v kuhanju bograča. Razporejene so vzdolž Glavne ulice v Lendavi, ki zajema staro mestno jedro, na Kranjčevi ulici in na Mlinski ulici. Lahko rečemo, da mesto ta dan živi in diha za Bogračfest. Obiskovalci se tako gibajo med tekmovalnimi ekipami, katere skrbno pripravijo svoja tekmovališča z različn...
Preberi več