Iskalni niz: Mesto:

KMEČKA TRŽNICA

Datum prireditve: 02.09.2017

KMEČKA TRŽNICA 2. 09.2017 …... .. ob 14 uri

Tudi kulinarika na CVENU ni neznanka, krapci, kvasenice, postržjače, meso iz tünke … vse pa zalijemo z dobro prleško kapljico, ali domačim klintonom …

PRITE ŠE VI, TE PA SMO VSI !

Anin festival - ZAKLJUČEK S POHORJE EXPRESS

Datum prireditve: 02.09.2017

Vabljeni, v soboto, 2. 9., ob 21.00 na Evropsko ploščad: Anin festival - ZAKLJUČEK s POHORJE EXPRESS

Slovenska skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med Mariborom in Koprom. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Danes je njihova glasba miks countryja, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna …

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Informacije: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tel.: 5814-414.

Spletna stran festivala: www.anin-festival.si.

50. Šuštarska nedelja

Datum prireditve: 03.09.2017

Na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, tržiške ulice oživijo in v mesto pod Karavankami privabijo veliko obiskovalcev. Šuštarska nedelja se je razvila iz tržiških sejmov. Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru).

Šuštarska nedelja že dolgo ni več samo semenj, temveč mesto obrti, nakupov, športa, zabave, nagradnih iger, izobraževanja in veselja, vse v duhu preživeti dan prijetno in koristno. Največ obiskovalcev privabijo ugodni sejemski nakupi. Na več kot 300 stojnicah je mogoče kupiti marsikaj, med njimi največ pozornosti pritegne ponudba obutve po ugodnih cenah. Svojo dejavnost predstavijo obrtniki in društva. S tradicijo Šuštarske nedelje je povezana šega »frejšpreh´nga«. Včasih so ravno na angelsko nedeljo v Tržiču sprejemali čevljarske vajence med pomočnike.

Spremljevalni program Šuštarske nedelje je pester. Galerije in muzeji odprejo vrata in pokažejo svoje zbirke, na prireditvenih odrih se nastopi glasbenikov, plesalcev in športnikov vrstijo ves dan. Najmlajši in malo manj mladi spoznavajo tradicijo čevljarstva in obrti, se zabavajo v luna parku in preizkušajo srečo v nagradnih igrah.

Lačni in žejni na gostinskih stojnicah izbirajo med slovenskimi kulinaričnimi specialitetami, posebna pozornost pa je namenjena tržiški tradicionalni jedi na Festivalu tržiških bržol.

Vsako leto se organizatorji potrudimo, da obiskovalci v Tržiču preživijo lep dan.

12. Den meštrof z Goričkoga

Datum prireditve: 03.09.2017

Vabljeni v objem goričkih vinogradov, kjer bo pristno domače in sejemsko vzdužje obogateno s tradicijo, aktivnostmi in pristnimi goričkimi okusi.

...
Preberi več

12. Den meštrof z Goričkoga

Datum prireditve: 03.09.2017

Že dvanajstič se bomo zbrali na sejemski prireditvi Den meštrof z Goričkoga. V objemu goričkih vinogradov bomo lahko prisluhnili zvenu klopotca, kovaškega kladiva, lončarskega vretena, ljudski pesmi ter še čemu.
Skupaj z vami se bomo sprehodili med vinogradi in do zdrave vode ter se poveselili ob druženju s prijatelji.

Vabljeni!