Iskalni niz: Mesto:

3. PRAVI ČILI FESTIVAL ŠMARJE PRI JELŠAH

Datum prireditve: 17.09.2017

DRUŠTVO LJUBITELJEV ČILIJA

Od 9.00 do 20.00 na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje.
Sejemska čili ponudba iz Slovenije in tujine: omake, jedi, pijače, sladice, kulturno-izobraževalni program, animacija za otroke in varstvo otrok.
Ob 10.00 nagovor župana in organizatorja.
2. DRŽAVNO PRVENSTVO ZA HUDIČEV KOTEL Z DOBRODELNO NOTO ZA OTROKE
Od 10.00 do 13.00 tekmovanje, »kdo skuha najboljši chilli con carne.«
Izkupiček prodanih porcij bo namenjen v dobrodelne namene za otroke. Vabljeni h kuhanju in degustiranju v čim večjem številu.
Od 15.30 do 16.30 nastop skupine Mariachi La Paloma iz Dobove.
3. DRŽAVNO PRVENSTVO ZA ZLATI HABANERO
Od 16.30 do 18.00 tekmovanje, »kdo poje najbolj pekoči čili.«
Od 18.00 do 20.00 razglasitev tekmovanja in izbor nove čili kraljice.
Info: Matic Vizjak – 041 913 999

Mihaelov sejem na Blokah

Datum prireditve: 17.09.2017

Turistično društvo Bloke vas vabi na Mihaelov sejem, ki se bo odvijal 17.9.2017 od 10.00 dalje na rondoju pred osnovno šolo v Novo vasi. Na sejmu bodo predstavljene domače obrti, ki so bile tradicionalne na Blokah in v okolici kot je suhorobarstvo, lončarstvo, izdelava bloških smuči idr. Na sejmu bodo članice Zarje organizirale tržnico domačih ekoloških kmetijskih pridelkov kjer si bo možno nabaviti ozimnico. Na ranču Bloke bo potekala konjeniška prireditev v Western jahanju.

37. Kmečki praznik v Svečini

Prireditev traja od 15.09.2017 do 29.09.2017

TD Svečina že več kot četrt stoletja organizira zelo odmevno prireditev, kmečki praznik, kjer se vsako leto zbere več tisoč obiskovalcev.Več na: www.svecina.com...
Preberi več

Festival pohodništva dolina Soče 2017

Prireditev traja od 15.09.2017 do 01.10.2017

Tudi letošnja jesen v dolini Soče bo pestra!

V septembru in oktobru, najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva dolina Soče. V času od 15. septembera do  1. oktobra 2017 se bo zvrstilo 23 organiziranih pohodov, ki so primerni tako za družine, kot tudi za zahtevnejše ljubitelje gora.

Lepote narave in spomenike preteklosti bo moč odkrivati pod vodstvom izkušenih vodnikov, možen pa bo tudi obisk razstav, muzejev, predavanj in prireditev ali razvajanje v restavracijah z lokalnimi dobrotami.

Podroben program vam prilagamo, lahko si ga ogledate tudi na teh dveh povezavah:

Priloge: