Iskalni niz: Mesto:

18.tradicionalni pohod po sromeljski pešpoti - Pot vina in sonca

Datum prireditve: 19.10.2019

Turistično društvo Sromlje vabi na 18. pohod po sromeljski pešpoti - Pot vina in sonca v soboto 19.10.2019. Zbor pohodnikov od 9. do 10.ure pri Okrepčevalnici Kranjčič na Silovcu. Povratek ob 15. uri. Za malico in pijačo po poti je poskrbljeno.

Skupna dolžina poti je 14 km, 3 - 4 ure.

Zahtevnost poti: LAHKA

Oprema: Pohodna

Prijave in informacije: Anica Kranjčič, 041-514-134

18.TRADICIONALNI POHOD PO SROMELJSKI PEŠPOTI - POT VINA IN SONCA

Datum prireditve: 19.10.2019

POHOD PO SROMELJSKI PEŠPOTI...

23. Praznik kostanja

Prireditev traja od 19.10.2019 do 20.10.2019

Praznik kostanja...

23. VORANČEVA POT V MOKRONOGU

Datum prireditve: 19.10.2019

Ko začne listje jesensko rumeneti, ko že lahko zadiši po pečenem kostanju in ko v kleteh že vre mošt, napoči čas, da se pohodniki tradicionalno zberemo v Mokronogu in odpravimo po poteh ter stezicah, ki jih je v svojih zapisih poetično opisal Prežihov Voranc.

“Hodil sem morda po najlepših krajih sveta, po krajih, ki so po svoji legi, po svojem modrem nebu in po svojih prečudovitih barvah najlepši na Slovenskem.”

23. Vorančeva pot bo letos potekala v soboto, 19. 10. Ob 8.00 se bomo pohodniki zbrali na mokronoški trški ploščadi in se odpravili na pot proti vinskim goricam, kjer se bomo ob dobri hrani, cvičku in prijetni družbi naužili čarov jeseni, idiličnosti z vinogradi poraslih gričkov in se spomnili našega velikega literata Prežihovega Voranca - Lovra Kuharja.

Dolžina nezahtevne pohodne poti znaša 14 km. Na poti je več okrepčevalnih postaj, na cilju pa zagotovljena še topla malica. Za pot nazaj v Mokronog je organiziran tudi avtobusni prevoz.

Veseli bomo vaše družbe.
TD Mokronog 👣

Ličkanje koruze

Datum prireditve: 19.10.2019