Iskalni niz: Mesto:

14. FEStival Odmevi dediščine 2019

Prireditev traja od 30.05.2019 do 02.06.2019

Društvo Baška dediščina bo letos že dvanajstič organiziralo prireditev FEStival Odmevi dediščine, širši javnosti pobližje predstavlja kulturno in tehnično dediščino Baške grape ter filmsko dediščino.

Četrtek, 30. 5. 2019 ob 19. uri, Grahovo ob Bači (Dom krajanov)

·         Odprtje festivala

·         Večer je posvečen 100. obletnici rojstva Franceta Štiglica (režiser filma Na svoji zemlji). DOKUMENTARNI FILM:  PRIČEVANJA EMILIJE SOKLIČ - KOZIĆ, režiser Borko Radešček, Slovenija, 2018, digitalni format, barvni, 75 minut.  Vsebina: dokumentarni film je osebno pričevanje Emilije Soklič – Kozić,  članice tehnične ekipe filma Na svoji zemlji, ob njeni stoletnici.

Petek, 31. 5. 2019

·         ob 18.30 uri, Tolmin (Kinogledališče Tolmin): ODKRITJE RESTAVRIRANEGA SPOMENIKA FILMU NA SVOJI ZEMLJI,

Kulturni program: KARIŠKE ČEČJE in info točka DBD.  Organizator: Občina Tolmin, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije - OE Nova Gorica, Društvo Baška dediščina, KS Grahovo ob Bači.

·         od 17. do 19. ure, Koritnica (vetrovalna naprava predora Bukovo): brezplačen ogled tehniškega spomenika lokalnega pomena in predpremiera razstave Društva Tomos Koper (reklamni plakati od leta 1960 dalje)

Sobota, 1. 6. 2019

·         od 9.  do 12. ure, Podbrdo (prostori Društva Baška dediščina - nad marketom):  ZBIRANJE GRADIVA BIVŠE TVI BAČA PODBRDO v okviru projekta  Mrouce cajta, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

·         Ob 17. uri, Hudajužna (Okrepčevalnica Zver): predstavitev INFO TABEL HUDAJUŽNA - OBLOKE in odprtje INFO TOČKE BEVKOVA POT. Kulturni program: MoPZ Pobje iz Črnega vrha (letošnji prejemniki srebrnega priznanja  v kategoriji sakralne glasbe v Rigi), pokušina domačih dobrot.

Nedelja, 2. 6. 2019

·         od 14. do 15. ure, Koritnica (vetrovalna naprava predora Bukovo): brezplačen ogled tehniškega spomenika lokalnega pomena in predpremiera razstave Muzeja Tomosove zgodovine, avtor : Stevica Vujić (reklamni plakati od leta 1960 dalje)

·         od 15. do 19. ure, ob Ravtarskem potoku (3km pred Podbrdom) – TRŽNICA DEDIŠČINE

kulturno etnološki program: ansambel SUHO CVETJEKARIŠKE ČEČJE, kovanje v Jakovi kovačiji, PRANJE PERILA PO STAREM, nagradne družabne igre, program za otroke, etnološke razstave – Prangarjev mlin, mletje kave z ročnim mlinčkom, »nagradni test« o tehnični dediščini Baške grape, gostujoča društva na tržnici dediščine; srečanje članov Zveze organizacij za tehnične kulture Posočja, povezovalka – Martina Kolenc.

Na vse dogodke VSTOP PROST !

INFORMACIJE: DRUŠTVO BAŠKA DEDIŠČINA, Stržišče 28, 5243 Podbrdo

· G 041 601 248 · E drustvobaskadediscina@gmail.com · S

GO-KART

Prireditev traja od 14.05.2019 do 15.10.2019

Karting Vrtojba - odprto od maja do oktobra...
Preberi več

Priloge:

Zvoki citer izpod KOZOLCA

Prireditev traja od 14.00.2019 do 14.09.2019

TD Pudgura vas vabi 14. 9. 2019 ob 19.30 na koncert citrarke Janje BRLEC, katerega bo s svojim petjem popestrila sopranistka Mojca BEDENIK.