Iskalni niz: Mesto:

VESELO V POLETJE 2020

Datum prireditve: 20.06.2020

Vabljeni na tradicionalno prireditev VESELO V POLETJU, ki bo v soboto, 20.6. med 9 in 12 uro. VABLJENI...

Turistični dan Žirov

Datum prireditve: 20.06.2020

Z mesecem junijem je naša turistično informativna točka spet začela delovati in sicer v času sobotnih tržnic, to je 1. in 3. sobota v mesecu od 8.00 do 12.00 ter v času večjih dogodkov v kraju.

Z 20. junijem , dnem, ko bi organizirali naš Žirovski kolesarski krog, pa bomo našo TIC točko odprli za cel dan in sicer bo odprta od 8.00 do 17.00. Vsi obiskovalci, kolesarji ali tekači, oglasite se pri nas, oglejte si našo pestro ponudbo in se osvežite  s kozarcem limonade.

Od 20. junija dalje pa vse do jeseni bomo v naši turistično informativni točki dosegljivi po novem urniku in sicer vsako soboto od 14.00 do 17.00 ter v času sobotnih tržnic( 1. in 3. sobota v mesecu) in v času večjih družabnih dogodkov v kraju.

Turistični dan Žirov

Zaradi pandemije koronavirusa pa smo bili primorani odpovedati tudi naše brezplačne vodene oglede Žirov.

Vendar smo se odločili, da 20. junija za vas organiziramo tudi brezplačen voden ogled Žirov.

Ob 15.00 se dobimo pred našo turistično informativno točko (TIC Žiri, Trg svobode 2, Žiri), potem pa se bomo skupaj, pod vodstvom naše turistične vodičke, odpravili na izlet ter ogled Žirov.

Vsi lepo vabljeni, da se nam pridružite!

TURISTIČNI DAN ŽIROV TER KOLESARJENJE OKROG ŽIROV

Datum prireditve: 20.06.2020

OGLED CENTRA ŽIROV, MUZEJ ŽIRI, KOLESARJENJE OKROG ŽIROV, NOV URNIK NAŠE TIC TOČKE...

Dobrote iz domačih logov

Datum prireditve: 20.06.2020

Vas zanima, kako so živeli stari Rimljani in kakšna je bila kulinarika nekoč? Vabljeni na prijetno druženje ob domačih dobrotah na prireditev

DOBROTE IZ DOMAČIH LOGOV

KDAJ: v soboto 20. junija 2020 ob 18. uri

(v primeru dežja se prestavi na 21. junij 2020).

KJE: V gozdičku pri Rimski gomili v Miklavžu.

Na prireditvi boste imeli priložnost za spoznavanje življenja starih Rimljanov in kulinarike na temo „Tako smo jedli in pili nekoč“.

Prireditev sovpada v čas poletnega solsticija in starega običaja praznovanja kresne noči, zato bo izvedena tam, kjer se je pisala zgodovina naših krajev in naših prednikov.

Poleg obiska dogodka pa si lahko ustvarite lep izlet in obiščete v bližnji okolici še katero od zanimivosti in poskrbite z domačo kulinariko za svoje želodčke:

LETALSKI CENTER MARIBOR V SKOKAH

Želite poleteti nad oblake? ✈️⛅️ Skočiti s padalom? Ali pa si le ogledati letala? 🛩✈️ Vabljeni v Letalski center Maribor v Skokah, kjer vas čaka posebno doživetje - vinska degustacija v letalu DC 9 po predhodni najavi na 041 660 289

ŠAMPINJONI KREVH

Ljubitelji gob vabljeni na voden ogled po posestvu Krevh šampinjoni, kjer že 30 let gojijo gobe v Miklavžu. Obisk njihove posesti je pravo doživetje - potrebna je predhodna najava na 041 526 850. Navdušili vas bodo s svežimi gobami: bukovi ostrigarji, beli in rjavi šampinjoni, šitake in kraljevi ostrigarji.

GELI FAN PLAC

Vabljeni na odlično kavico, hrano in pijačo v prijeten in zabaven plac - Geli Fan Plac v Miklavžu, kjer vas čaka tudi cel kup doživetij.

Praznovanje občinskega praznika

Prireditev traja od 10.06.2020 do 20.06.2020

Razstava društva upokojencev Dobrna in številne druge prireditve, ki jih najdete na spletnih straneh Občine Dobrna....