Iskalni niz: Mesto:

31. CEBE triatlon jeklenih

Turistično ekološko društvo Lukari Dornava

Vabljeni

na eno najstarejših ekstremnih športnih rekreacijskih prireditev v Sloveniji
8km veslanja, 16 km gorskega kolesarjenja,  8 km gorskega teka
www.bohinj.si/triatlon
++386 40 572 611

BOGRAČFEST 2017

Datum prireditve: 26.08.2017

Bogračfest je tradicionalna kulinarična prireditev v Lendavi....
Preberi več

9. Koliščarski dan

Datum prireditve: 26.08.2017

Vabljeni na 9. Koliščarski dan, ki bo v soboto, 26. avgusta 2017 med 10. in 18. uro v Dragi pri Igu.

V idilični dolini Drage, na robu Ljubljanskega barja, se bomo preselili v čas prazgodovine, ko so tod živeli koliščarji. Preizkusili se boste v različnih veščinah, brez katerih takrat ne bi preživeli – od izdelave loka, prazgodovinske kuharije do lončarstva, se igrali Koliščarsko leto in Lov na Belega bobra, si ogledali gledališko predstavo po motivih Jalnovih Bobrov ali prisluhnili predavanju arheologa. Ižanska kolišča so del Unescove svetovne dediščine Prazgodovinskih kolišč okoli Alp, zato tudi letos med sodelujočimi pričakujemo mednarodno zasedbo.

Letošnja vodilna tema prireditve so KOLIŠČARSKA OBLAČILA. Predstavili bomo materiale iz katerih so izdelovali oblačila, tehnike izdelave tkanin ... Obeta se tudi prava modna revija!

Koliščarski dan = zabava za vso družino!

Več o prireditvi si lahko preberete na: https://www.vdezelikoliscarjev.si

Radgonska polnoč

...
Preberi več

Anin festival - SERAFINE

Datum prireditve: 26.08.2017

Vabljeni, v soboto, 6. 8., ob 21.00 v Hotel Aleksander: Anin festival  - SERAFINE

Serafine je vokalni trio, ki ga sestavljajo vokalistke članice ansambla Opere SNG Maribor. Z njimi se bomo sprehajali po melodijah pop glasbe iz minulega stoletja, katerih aranžmaje podpisujejo kar same. Na koncertih za klavirsko spremljavo poskrbi Valentina Čuden.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Aninem dvoru.

Informacije: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tel.: 5814-414.

Spletna stran festivala: www.anin-festival.si.