Iskalni niz: Mesto:

Ilgovo 2019

Prireditev traja od 28.08.2019 do 14.09.2019

MED 26. in do 30. AVGUSTOM:

SREDA, 28. AVGUST:

ČETRTEK, 29. AVGUST:

09:00 51. DAN ŠTAJERSKE IN 26. KOLESARSKA KROŽNA VOŽNJA od Šentilja do Gornje Radgone / start na starem mejnem prehodu Šentilj

10:00 SKODELICA BESED / Bruno Jelenko, Šentiljski akrostihi / knjižnica Šentilj

20:30 KINO NA PROSTEM / film Borisa Jurjaševiča STEKLE LISICE, igrajo: Jure Ivanušič, Vlado Novak, Jernej Šugman, Jurij Drevenšek, Iva Krajnc Bagola / ob dvorani/igrišču (v primeru slabega vremena
bo prireditev v dvorani Kulturno prosvetnega doma Vlada Pipana)

PETEK, 30. AVGUST:

16:00 DAN ZA ZDRAVJE
-  voden ogled zeliščarskega vrta pred Medgeneracijskim centrom Šentilj, dr. Silvo Koder
- z gibanjem do zdravja, ekipa dipl. fizioterapevtov in dipl. kineziologinja Centra za krepitev zdravja ZD Maribor / Medgeneracijski center Šentilj, Slovenska ulica 1, park
- zdrava prehrana – naložba za prihodnost,  viš. pred. Nataša Vidnar, vodja Centra za krepitev zdravja ZD Maribor / Medgeneracijski center Šentilj, Slovenska ulica 1, park

17:00 RAZSTAVA / dela ročnodelskega krožka Društva upokojencev Šentilj / Kulturno prosvetni dom Vlada Pipana

18:30 VEČER LJUDSKEGA PETJA / župnijska dvorana

20:00 GLASBENI VEČER S PRIJATELJI / Big band Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma, s pevko Moniko Bezjak ter gosti Blažko Garmut, Mašo But in Boštjanom Bračičem / Kulturno prosvetni dom Vlada Pipana
(potrebna rezervacija mize: tel. št. 051-201-632 ali posentilj@gmail.com)

SOBOTA, 31. AVGUST:

8:30 SREČANJE ZAKONSKIH JUBILANTOV, SVETA MAŠA IN PO SVETI MAŠI DRUŽENJE OB SKUPNEM ZAJTRKU / cerkev Sv. Ilja, župnijska dvorana

ŠPORTNA SOBOTA
10:00 POHOD PO KELTSKI POTI Z ZVOČNO KOPELJO Z GONGI / start pred stavbo Občine Šentilj oz. ob 11. uri izpred skavtskega centra

10:00 TURNIR V ODBOJKI NA MIVKI / Športni park Oskarja Mezgeca Šentilj

13:00 ILGOV PIKNIK / Športni park Oskarja Mezgeca Šentilj

14:00 OTROŠKE ŠPORTNE IGRE S ŠENTILJSKIMI SKAVTI / Športni park Oskarja Mezgeca Šentilj

17:00 ILGOV KONCERT / GLASBENA SKUPINA PELIKAN, po 30. letih spet nastop v originalni zasedbi
nastopajo še: Akustični Orgazem, Kvar(i)tetno in Little Orchestra / ob dvorani/igrišču (v primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani Kulturno prosvetnega doma Vlada Pipana)

NEDELJA, 1. SEPTEMBER:

TRADICIONALNA ILGOVA NEDELJA
10:30 slovesna maša ob prazniku Sv. Ilja, maševal bo upokojeni celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, pri maši bo prepeval Mešani pevski zbor Anton Foerster / cerkev Sv. Ilja

nastop Pihalnega orkestra občine Šentilj Paloma / pred cerkvijo

druženje ob ilgovem golažu / pred cerkvijo

PETEK, 6. SEPTEMBER:

18:30 BLAGOSLOV PRENOVLJENEGA KIPA ŽALOSTNEGA JEZUSA / Sfiligojeva domačija, Šentilj

SOBOTA, 14. SEPTEMBER

8:30 SREČANJE STAREJŠIH NAŠE ŽUPNIJE, SVETA MAŠA IN PO SVETI MAŠI DRUŽENJE OB SKUPNEM ZAJTRKU / cerkev Sv. Ilja, župnijska dvorana

NA ILGOVEM 2019 SODELUJEJO:
Občina Šentilj, Turistično društvo Šentilj, Pihalni orkester občine Šentilj Paloma, Društvo Antona Ravšla - DAR, Športno in kulturno-umetniško društvo Hurikani, Skodelica Besed, Društvo upokojencev Šentilj, Skavti Šentilj, Medgeneracijski center Šentilj, Domovinsko društvo generala Maistra Šentilj

Ilgovo 2019

Prireditev traja od 28.08.2019 do 14.09.2019

MED 26. in do 30. AVGUSTOM: od 18. do 21. ure  PLETENJE VENCEV IZ ZIMZELENIH RASTLIN ZA OKRASITEV ŽUPNIJSKE CERKVE / Dvorana KS Ceršak  SREDA, 28. AVGUST: 17:30  VODEN OGLED REGIONALNO TURISTIČNEGA CENTRA ŠENTILJ  (stari mejni prehod, Dunajska cesta 40) U PREDAVANJE Z NASLOVOM »690 LET ŠENTILJA« / predaval bo Bruno Jelenko / Regionalno turistični center Šentilj (stari mejni prehod, Dunajska cesta 40)  ČETRTEK, 29. AVGUST: 09:00 51. DAN ŠTAJERSKE IN 26. KOLESARSKA KROŽ...
Preberi več

Priloge:

GO-KART

Prireditev traja od 14.05.2019 do 15.10.2019

Karting Vrtojba - odprto od maja do oktobra...
Preberi več

Priloge:

Zvoki citer izpod KOZOLCA

Prireditev traja od 14.00.2019 do 14.09.2019

TD Pudgura vas vabi 14. 9. 2019 ob 19.30 na koncert citrarke Janje BRLEC, katerega bo s svojim petjem popestrila sopranistka Mojca BEDENIK.

POHOD Z LUČKAMI K POLNOČNICI

Prireditev traja od 24.12.0000 do 24.12.2019

Turistično društvo Poljana vabi na 22. tradicionalni pohod z lučkami k polnočnici na Leše.

Dobimo se v torek 24.12.2019 ob 19:45 uri pri baru Kocka na Poljani.

Pridružite se nam!

TD Poljana