Iskalni niz: Mesto:

Miklavžev sejem in razstava jaslic

Datum prireditve: 30.11.2018

Zavod za turizem Cerklje vas v petek, 30. novembra 2018 vabi od 15.30 do 18.30 ure na Miklavžev sejem in razstavo jaslic.

V Petrovčevi hiši si oglejte razstavo jaslic in drugih prazničnih aranžmajev, na kateri razstavljajo Avgust Starovašnik, Darinka Kralj, Ivan Kropivnik, Marija in Alfonz Kern, Mira Gerkman ter vnukinji Manca in Maša, Vrtec Murenčki, Pavel Korbar, Kulturno umetniško društvo Regine, Ana Kešnar, Jernej Zajec, Janko Pogačar, Alojz Burja in Andrej Kušar. Razstava bo na ogled v času uradnih ur Turistično informacijskega centra Cerklje in Knjižnice Cerklje do 4. januarja 2019. Na ogled pa bo tudi stalna razstava maket starih hiš in cerkva naše občine, avtor katere je Avgust Starovašnik.

V Spominskem parku obiščite okrašeno pravljično deželo, v kateri vas bo čakal sv. Miklavž s svojim spremstvom, se z vami fotografiral in vam podaril darilca in vašo fotografijo.

Ob prijetnem glasbenem nastopu Zale Smolnikar si oglejte predpraznične stojnice, na katerih boste lahko nakupili darila za prihajajoči praznični čas. Predstavili se vam bodo Maja Grošelj (unikatno porisana keramika, mandale, nakit), Majda Hočevar (kvačkani in šivani izdelki, nakit), Copek (unikatna oblačila za otroke in odrasle), Franci Strupi (med in medeni izdelki), Zeliščna kmetija Grilc (zeliščni izdelki), Barbara Košir (volneni izdelki, pathwork izdelki, čipke), Nevenka Košir (izdelki iz polstene volne in volnenega filca), Naše – Tjaša Klavčič (pesto omake, kostanj v rumu, borovnice v teranu, sirupi, likerji), Unikati Nati (unikatni keramični izdelki) in Mojca Hudobivnik (kape, rokavice, predpasnik).

Poskrbljeno bo tudi za tople napitke, slasten šmorn in sladkorno peno.

Koledar prireditev TŠD Kostel za leto 2018

Prireditev traja od 01.01.2018 do 31.12.2018

Koladar vseh prireditev TŠD Kostel v letu 2018...
Preberi več