Iskalni niz: Mesto:

56.DAN HMELJARJEV

Prireditev traja od 05.08.2018 do 12.08.2018

56.DAN HMELJARJEV

Braslovče, v dolini "zelenega zlata", bodo znova slavile največji praznik slovenskih hmeljarjev. Osrednja prireditev bo v nedeljo, 12. avgusta. Pričetek tradicionalne, etnološke, kulinarične prireditve, bo oznanila povorka skozi braslovški trg do prireditvenega prostora. V povorki sodelujejo konjeniki z zastavami, mažurete in Laška godba, hmeljarski starešine in princese, laški pivovarji ter Društvo podeželske mladine s prikazom življenja hmeljarjev ter delo v hmeljiščih nekoč. Obiskovalci prireditve sodelujejo v zabavnih hmeljarskih igrah, pokušajo kulinarične dobrote, obiščejo bogato obložene stojnice domače in umetnostne obrti ter kulinaričnih dobrot, ...se veselijo in plešejo pozno v noč.
Spremljajoče prireditve so tekmovanja za "pokal hmeljske kobule". 5.8. bo ob Braslovškem jezeru ribiško tekmovanje, 11.8. bo pri DTV Partizan Braslovče tekmovanje dvojic v odbojki na mivki, 11. 8. bo na kozolcu prireditvenega prostora 2. mladinski šahovski turnir "hmeljko"; 12. 8. bo na brunarici TD Braslovče 5. šahovski turnir za "pokal hmeljske kobule"

56. DAN HMELJARJEV

Prireditev traja od 05.08.2018 do 12.08.2018

56.DAN HMELJARJEV - tradicionalna prireditev, največji praznik slovenskih hmeljarjev...

TRENTARSKI SENJEM 2018

Prireditev traja od 28.07.2018 do 29.08.2018

Tudi v letu 2018 vljudno vabljeni v Trento, kjer bo TD Soča-Trenta za vas pripravilo:

etnološki večer v izvedbi Klape Gallus (;

a) ob 11.00 : tradicionalna sveta maša ob godu Sv. Ane v cerkvi Marije Lavretanske v Trenti

Poleg tega pa vabljeni tudi na druge poletne prireditve v Trenti:

- 26.7. 2018: brezplačno vodenje po učni naravoslovni poti Soška pot na temo »Svet metuljev« pod vodstvom Centra za kartografijo flore in favne

- 10.8.2018: predavanje »živih legend« Romana Beneta in Nives Meroi (prvi zakonski par v zgodovini človeštva, ki je skupaj preplezal vseh 14 8-tisočakov)

- 12.8.2018: brezplačen voden pohod na nekdanjo ovčjo planino Kranjska planina; pohodi se vsako leto odvijajo pod sloganom Etnologija planinskega pašništva.

DOBRODOŠLI PRI NAS - X. BUČJADA - LIKOF

Prireditev traja od 19.04.2018 do 30.09.2018

V Brkinih je bila od nekdaj velika revščina.......

Koledar prireditev TŠD Kostel za leto 2018