Iskalni niz: Mesto:

Anin festival - ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC

Datum prireditve: 09.08.2017

Vabljeni, v sredo, 9. 8., ob 20.3. pred Paviljon Tempel: Anin festival - ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC

Na krilih raznolikih kultur, zgodb in glasbe sveta vas bo pripoved pod zvezdnatim nebom popeljala na očarljivo pustolovščino. Pod zvezdami bodo svojo glasbeno moč, inspiracijo in znanje združili trije izjemni glasbeniki: Alja Petrič, Dejan Berden in Nino Mureškič.

Vstopnine ni. V primeru slabega vremena bo dogodek v Aninem dvoru.

Informacije: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tel.: 5814-414.

Spletna stran festivala: www.anin-festival.si.

55. DAN HMELJARJEV

Prireditev traja od 06.08.2017 do 13.08.2017

55.DAN HMELJARJEV

Od 6. avgusta in vse do osrednje prireditve 13. avgusta se bodo na območju Braslovče odvijale številne spremljajoče prireditve, ki so namenjene obeležitvi največjega praznika slovenskih hmeljarjev - 55. DNEVU HMELJARJEV.
6.8. BO ŠAHOVSKO TEKMOVANJE NA kozolcu PRIREDITVENEGA PROSTORA ZA POKAL HMELJSKE KOBULE.
7.8. se TD Braslovče predstavi s stojnico ob otvoritvi svetovnega prvenstva v športnem ribolovu pri FONTANI v Žalcu.
10. 8. bo tekmovanje TROJK V ODBOJKI NA MIVKI za POKAL HMELJSKE KOBULE
11.8.  BO TEKMOVANJE TROJK V ODBOJKI NA MIVKI ZA POKAL HMELJSKE KOBULE na igrišču v Rakovljah
11. 8. organizirajo mladi Braslovčani ROCK ŽUR na prireditvenem prostoru v Braslovčah
12.8. ŠPORTNI RIBOLOV ZA pokal hmeljske kobule NA BRASLOVŠKEM JEZERU
13. 8. DOPOLDAN - SLAVNOSTNA SEJA Slovenskih hmeljarjev v Domu kulture v Braslovčah
13. 8. OB 15. uri osrednja prireditev 55. DAN HMELJARJEV: SLAVNOSTNA  etnološko obarvana povorka skozi trg Braslovče do prireditvenega prostora; kulturni program in predstavitev hmeljarskega para; trška vas; pečenje vola na žaru; razstava kmetijske mehanizacije...veselica z ansamblom KRAJCARJI in ansamblom DONAČKA.

Anin festival - Promenadni koncerti z orkestrom MUSICA CAMERATA

Prireditev traja od 23.07.2017 do 12.08.2017

Vabljeni, od nedelje, 23. 7., do sobote, 12. 8., ob 10.00 in 17.30
v Paviljonu Tempel: Anin festival, kjer se bodo odvijali Promenadni koncerti z orkestrom MUSICA CAMERATA.

Salonski orkester Musica Camerata že več kot štirideset let deluje kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, orkestrski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji univerz v Ljubljani in Mariboru, profesorji srednjih glasbenih in ostalih glasbenih šol ter absolventi akademije za glasbo.
Bogat repertoar zajema valčke, serenade, operetne zvrsti, skratka, priljubljene skladbe skladateljev, kot so Strauss, Waldteufel ...

Koncerti bodo vsak dan razen ob ponedeljkih, ob sredah in sobotah bodo koncerti samo ob 10.00. V primeru dežja bodo koncerti v pivnici mineralnih vod.

Informacije: Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, tel.: 5814-414.
Spletna stran festivala: www.anin-festival.si.

FESTIVAL KANAL

Prireditev traja od 12.07.2017 do 16.08.2017

13. FESTIVAL KANAL

Tradicionalna prireditev, ki je namenjena vsem stacionarnim gostom Bohinja in tistim, ki ga imate zelo radi.
Poteka 6-7 sred v juliju in avgustu v prekrasnem ambientu suhe struge hudournika ob Kava bar Paviljonu na Ribčevem Lazu.
Fantastični dvourni koncerti popestrijo poletne večere in tudi zato jih ne smete zamuditi.
več na: www.festivalkanal.si

Vaški večeri Pod lipo

Prireditev traja od 03.07.2017 do 21.08.2017

Vabljeni v Srednjo vas v Bohinju,

Vaški večeri pod lipo so popolna popestritev poletnih večerov.
Slovensko petje, pritrkovanje, predice, kulinarika in folklora vas popelje nazaj v čas, ko še ni bilo računalnikov in pametnih telefonov.
Vsak ponedeljek v juliju in avgustu vabljeni na brezplačen dogodek,

Jure Sodja
www.bohinj-info.com