Moja dežela - lepa in gostoljubna

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

MOJA DEŽELA - LEPA IN GOSTOLJUBNA 2009: ZAKLJUČNA PRIREDITEV

Dodano: 16.11.2009

Konec oktobra smo znova uspešno in v veliko veselje tekmovalcev samih, končali našo tradicionalno akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna. Zaključna prireditev projekta, že 18. po vrsti, je bila s slavnostno podelitvijo priznanj in prehodnih zastav, v soboto, 14. novembra ob 17. uri v Domu kulture v Velenju. Prireditve se je udeležil tudi dr. Danilo Türk, sicer častni pokrovitelj projekta, ki ga Turistična zveza Slovenije uresničuje pod pokroviteljstvom ministrstva za gospodarstvo. Vabljeni k ogledu fotogalerije. NAGRAJENCI REZULTATI MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA 2009 VEČJA MESTA: 1. VELENJE 2. NOVO MESTO 3. LJUBLJANA SREDNJA MESTA: 1. SLOVENJ GRADEC 2. SLOVENSKE KONJICE 3. KAMNIK MANJŠA MESTA: 1. PIVKA 2. SPODNJA IDRIJA 3. TRZIN IZRAZITO TURISTIČNI KRAJI: 1. ROGAŠKA SLATINA 2. PODČETRTEK 3. BOHINJ TURISTIČNI KRAJI: 1. PTUJ 2. POSTOJNA 3. LENDAVA IZLETNIŠKI KRAJI: 1. ŠENTJERNEJ 1. OLIMJE 2. MOZIRJE 3. LOG POD MANGRTOM HRIBOVSKI KRAJI: 1. JOSIPDOL 2. SVETINA NAD ŠTORAMI 3. MAŠUN DRUGI KRAJI: 1. ŠENTJUR 2. KANAL 3. SROMLJE VELIKE TERME: 1. TERME 3000, MORAVSKE TOPLICE 2. TERME ZREČE 3. TERME ČATEŽ MANJŠE TERME: 1. TERME DOLENJSKE TOPLICE 2. TERME ŠMARJEŠKE TOPLICE 3. TERME PTUJ VEČJI KAMPI: 1. CAMPING ŠOBEC 2. CAMPING BLED 3. KAMP LJUBLJANA RESORT SREDNJI KAMPI: 1. KAMP TERME PTUJ 2. KAMP TERME ČATEŽ 3. CAMP DANICA, BOHINJSKA BISTRICA MANJŠI KAMPI: 1. CAMPING KAMNE, DOVJE – MOJSTRANA 2. KAMP KOREN, KOBARID 3. CAMP DOLINA, PREBOLD SREDNJE ŠOLE: 1. KMETIJSKA ŠOLA GRM, NOVO MESTO 2. EKONOMSKA IN TRGOVSKA ŠOLA BREŽICE 3. GIMNAZIJA IN EKONOMSKA SREDNJA ŠOLA TRBOVLJE OSNOVNE ŠOLE GRAJENE DO 1980 1. OŠ ŠMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU 2. OŠ LESIČNO 3. OŠ GLOBOKO OŠ ZGRAJENE PO 1980: 1. OŠ BISTRICA OB SOTLI 2. OŠ TRŽIČ 3. OŠ MAKSA PLETERŠNIKA PIŠECE VRTCI: 1. VRTEC PTUJ, ENOTA ZVONČEK 2. VRTEC RADLJE OB DRAVI 3. VRTEC VIPAVA TURISTIČNE KMETIJE – 4 JABOLKA 1. PRI FLANDRU, ZAKOJCA 2. PRI LAZARJU, LJUBLJANA 3. URŠKA, STRANICE TURISTIČNE KMETIJE – 3 JABOLKA 1. SORŽEV MLIN, NOVA CERKEV 2. PR\\\\\\\' KRAČ, DOLSKO 3. MIKL, PREVALJE TURISTIČNE KMETIJE – 2 JABOLKI 1. MAJDAČ, SOLČAVA 2. PRI TRLEJ, BEGUNJE 3. ŠTEKAR, KOJSKO MLADINSKA PRENOČIŠČA: 1. YH BLEDEC, BLED 2. YH POD VOGLOM, BOHINJ 3. YH ALIBI B 14 PIRAN MLADINSKA PRENOČIŠČA SKLOPU DRUHIG PRENOČIŠČ: 1. HOSTEL PARK HOTEL LJUBLJANA 2. HOSTEL SITULA, NOVO MESTO 3. UNI HOTEL MB

Galerije: