Moja dežela - lepa in gostoljubna

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Objava tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2015

Dodano: 02.06.2015

Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo objavlja že 24. leto zapored razpis za tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2015.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Vljudno vabljeni k sodelovanju, da skupaj uresničimo MDLG 2015.

Zaključna prireditev projekta bo 13. oktobra v Novi Gorici.

Priloge: