Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Moja dežela - lepa in gostoljubna

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

 

V letu 2018 bo ocenjevanje kandidatov potekalo v mesecih juliju in avgustu. Najboljše ocenjeni kraji in nastanitveni objekti različnih kategorij bodo priznanja prejeli 8. oktobra na svečani podelitvi, ki bo potekala v sklopu festivala Dnevi Slovenskega turizma v Portorožu. 

Zaključna prireditev MDLG 2018

Dodano: 08.10.2018

Zaključna prireditev projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018 s slavnostno podelitvijo priznanj bo potekala v ponedeljek, 8. oktobra 2018, v Hotelih Bernardin v Portorožu. 

 

Neposreden prenos prireditve MDLG bo mogoč tudi na programu ATM TV v kabelskih sistemih: Telemach gorenjska (digitalno C 271), T2 C 181 in SIOL TV C 860 v celotni Sloveniji, Telesat Jesenice C 99, Goriški kabelski sistem C 36, Ving Nova Gorica C 17, Svislet TV Bohinj z okolico in na spletu.

Nominiranci za priznanja MDLG

Dodano: 19.09.2018

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom
predsednika države RS Boruta Pahorja, je končano. V tekmovanju so se pomerili številni kraji
in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega
turizma in trajnostnega razvoja. V vsaki kategoriji so trije nominiranci, na podelitvi pa bomo
razkrili vrstni red prejemnikov letošnjih priznanj za najlepši in najgostoljubnejši kraj/mesto,
kamp, glamping, mladinsko prenočišče, tematsko pot in Petrolov bencinski servis MDLG
2018.
 
Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo v Portorožu 8. oktobra v Grand hotelu Bernardin.

Priloge:

Vtisi komisije za ocenjevanje

Dodano: 13.09.2018

Ocenjevalna komisija je vse svoje vtise podrobno zapisala v poročilih, kjer so zbrana tudi njihova opažanja dobrih in motečih posebnosti krajev. Poročila so dostopna na povezavi: http://www.turisticna-zveza.si/ocenjevanje-2018

Javljanje komisije za ocenjevanje krajev projekta MDLG 2018

Dodano: 01.08.2018

Na tej podstrani lahko spremljate ažurno javljanje ocenjevalne komisije, ki bo v mesecu juliju in avgustu na poti po Sloveniji ocenjevala kraje, ki se potegujejo za nazive najlepše urejenih slovenskih krajev in nastanitvenih objektov različnih kategorij. Smešne prigode, zanimive fotografije in nepozabna doživetja v Sloveniji, ki jih bodo na svoji poti doživeli ocenjevalci, pa bodo zagotovo popestrila nekoliko bolj resna strokovna poročanja iz ocenjevanja. 

 

 

Priloge:

Galerije:

Objava tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018

Dodano: 28.06.2018

Turistična zveza Slovenije  že 27. leto zapored objavlja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018. Častni pokrovitelj projekta je predsednik RS Borut Pahor.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Vljudno vabljeni k sodelovanju, da skupaj uresničimo MDLG 2018.

 

Priloge: