Moja dežela - lepa in gostoljubna

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Zaključna prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017

Dodano: 20.10.2017

Sklenjena je letošnja odmevna vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. TZS je v torek zvečer v Kranjski Gori podelila priznanja najboljšim v akciji.

Tudi letos so se vsi pomembnejši turistični dogodki v Sloveniji združili pod eno streho – na Dnevih slovenskega turizma v Kranjski Gori , ki so se začeli v torek, 17. oktobra, in se končujejo v četrtek, 19. oktobra. Turistična zveza Slovenije je na tem osrednjem turističnem dogodku v Sloveniji med drugim podelila priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna, letos že 26. zapovrstjo. Začela ga je leta 1991, v osamosvojitvenem letu, ko je postala Slovenija nova destinacija na svetovnem turističnem zemljevidu.

V akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki je v dobrih dveh desetletjih prerasla v vseslovensko gibanje, sodeluje že več kot dve tretjini slovenskih občin, tudi v najbolj odmaknjenih delih države. Projekt omogoča tudi sodelovanje na mednarodnem tekmovanju najlepše urejenih evropskih mest in vasi Entente Florale. Slovenija je iz leta v leto čedalje bolj urejena, k čemur zelo prispevajo prav turistična društva z več kot 40.000 člani in drugi sodelavci s prostovoljnim delom.  Več v prilogi!

Fotografije z dogodka pa lahko pogledate na povezavi:

Link do posnetka prireditve Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017: https://youtu.be/7cWlcXZtR28

Objava tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2017

Dodano: 06.06.2017

Turistična zveza Slovenije  že 26. leto zapored objavlja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2017. Častni pokrovitelj projekta je predsednik RS Borut Pahor.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Vljudno vabljeni k sodelovanju, da skupaj uresničimo MDLG 2017.

Zaključna prireditev MDLG 2016 - podelitev priznanj

Dodano: 21.10.2016

Sklenjena je letošnja vseslovenska odmevna akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna Turistične zveze Slovenije (TZS) pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. TZS je v torek zvečer (11.10) v hotelu Radin v Radencih podelila priznanja najboljšim v akciji.

Posredujemo link do fotografij z zaključne prireditve Moja dežela-lepa in gostoljubna 2016, 11.10.2016 Radenci

Ob objavah navedite avtorja fotografij – Iztok Pipan

Album je odprt, kar pomeni, da lahko tudi vi naložite nanj še svoje fotografije.

V prilogi je tudi seznam televizij, ki bodo predvajale posnetek zaključne prireditve MDLG 2016.

Upamo, da vam je bilo v naši družbi lepo.

Ekipa TZS

Objava tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2016

Dodano: 07.06.2016

Turistična zveza Slovenije  že 25. leto zapored objavlja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2016. Častni pokrovitelj projekta je predsednik RS Borut Pahor.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Vljudno vabljeni k sodelovanju, da skupaj uresničimo MDLG 2016.

Objava tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2015

Dodano: 02.06.2015

Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo objavlja že 24. leto zapored razpis za tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2015.

Projekt, ki urejeno in gostoljubno okolje prepoznava kot predpogoj kakovostnega turizma, se začenja na krajevnem nivoju, nadaljuje na občinskem, regijskem ter zaključi na državnem nivoju. Vljudno vabljeni k sodelovanju, da skupaj uresničimo MDLG 2015.

Zaključna prireditev projekta bo 13. oktobra v Novi Gorici.