Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Ljubljana, 4. april 2017

Dodano: 05.04.2017

Tako živahno kot je bilo danes popoldan v Mercator centru Ljubljana Šiška že ni bilo vsaj eno leto, oziroma od zadnjega festivala Turizmu pomaga lastna glava.

Na letošnjo osrednjo temo »Potujem, torej sem« so osnovnošolci enajstih šol širše ljubljanske regije pripravili najprej zanimive turistične naloge, potem pa te naloge na stojnicah tudi v praksi obudili v življenje.

Priča smo bili izvirnim pristopom, domišljenim postavitvam posameznih stojnic, učinkovitim igralskim in predstavitvenim nastopom mladih bodočih turističnih zanesenjakov, ki so na zanimivih slikovno bogat način sporočali mimoidočim vse tisto, kar bi jih utegnilo zanimati če bi si le vzeli čas in se podali po zanimivih poteh naše Slovenije. Zlata priznanja so prejele OŠ Miška Kranjca Ljubljana, OŠ Col in OŠ Črni vrh. 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Maribor, 28. marec 2017

Dodano: 29.03.2017

Karavana vseslovenskega festivala Turizmu pomaga lastna glava se je včeraj, 28. marca 2017 ustavila v Mercator centru Maribor Tabor. Osnovnošolke in osnovnošolci so z izredno prizadevnostjo, sporočilno izvirnostjo in mnogi tudi z občudovanja vrednim talentom mimoidočim v praksi prikazali povednost svojih turističnih nalog. Domiselne, iskrive pa tudi zelo poučne predstavitve so pri obiskovalcih naletele ne le na pozornost temveč na obče odkrito odobravanje. Marsikatera naloga predstavljena na stojnicah je učinkovit in tudi v realnem življenju preverljiv namig starejšim turističnim delavcem, kako posamezni kraj približati sodobnemu turistu in s tem ponuditi ljudem nova delovna mesta, krajem pa večjo in učinkovitejšo prepoznavnost. Komisija nikakor ni imela lahkega dela. Ena naloga je bila boljša od druge, vsak nastop pa je bil nekaj posebnega. Slišali smo marsikaj zanimivega in poučnega, prisluhnili smo lahko ubranemu petju in harmoniki ter se zapletli v pogovor z zmagovalcem prvega slovenskega Survivorja Alenom Perkličem, ki se je tržnice udeležil skupaj s sodelujočo šolo. Zlata priznanja so prejele OŠ Sv. Ana, OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Celje, 23. marec 2017

Dodano: 24.03.2017

Eksplozija idej, čustev, ustvarjalnosti, povezovanja se je sprostila v četrtek, 23. marca 2017 v Mercator centru Celje, ko je prostor napolnila mladost in radost šestnajstih osnovnih šol. Odvijala se je četrta predstavitev turističnih projektov, ki so jih izdelali mladi turistični delavci in jih predstavljali mimoidočim. Vabljivi in domiselni programi, energije polni mladi so vabili v svoje kraje na zabavne prireditve in le malokdo je ostal neprizadet ob vsem tem vrvenju. Zlata priznanja so prejele OŠ Ob Dravinji, OŠ Loče, OŠ Podčetrtek,  OŠ Slivnica pri Celju, OŠ Primoža Trubarja Laško, OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice in OŠ Šmartno v Tuhinju.

Prihodnji teden, v torek, 28. marca 2017, vabljeni v Mercator center Maribor Tabor. 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Trebnje, 21. marec 2017

Dodano: 22.03.2017

Mercator center Trebnje je včeraj, 21. marca 2017, gostil turistično tržnico 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Potujem, torej sem. Na njej se je predstavilo sedem ekip osnovnih šol, ki so obiskovalce centra »popeljali« na Chilling po mirnopeško, Trikotnik Suhe krajine, Poletne igrarije na Krki, Čez drn in strn … Večina stojnic je obiskovalcem ponujala pravo belokranjsko pogačo. Zlata priznanja so prejele OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč, OŠ Mirna, OŠ Podbočje in OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

V četrtek, 23. marca 2017, vabljeni v Mercator center Celje.

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Koper, 14. marec 2017

Dodano: 15.03.2017

Mercator center Koper je včeraj, 14. marca 2017, gostil turistično tržnico 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Potujem, torej sem. Na njej se je predstavilo 13 ekip osnovnih šol širše regije: od Postojne, Bovca do Sečovelj. Osnovnošolci so ob pomoči moderatorja Tiborja Baieja predstavili svoje ideje obiskovalcem centra, ki so lahko prisluhnili predstavitvam z naslovi Postani vitez za en dan, Potujmo z boškarini in maonami, Peškotkanje po Kotu, Usaka buška hiša ma sojo štorjo in drugim. Zlata priznanja so prejele OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid-Podružnična šola Breginj, OŠ Bovec, OŠ Antona Šibelja Stjenka Komen in OŠ Lucija.

Prihodnji teden ste vabljeni na novi tržnici, ki bosta v torek, 21. marca 2017, v Mercator centru Trebnje, in v četrtek, 23. marca 2017, v Mercator centru Celje.

Priloge:

Galerije: