Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Velenje, 7. marec 2017

Dodano: 10.03.2017

Turistična zveza Slovenije že enaintrideset let zapored objavlja razpis za osnovne šole z naslovom Turizmu pomaga lastna glava. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev na turistični tržnici. Letošnja tema festivala je Potujem, torej sem. Za sodelovanje na festivalu morajo šole oziroma učenci pripraviti nalogo z načrtom za pripravo in izvedbo sejemske predstavitve turistične prireditve, pohoda, spominka, vodnika ... Še zlasti dobrodošli so tisti, ki nenehno iščejo kaj novega, drugačnega; nekaj, česar še nismo videli in doživeli, je pa tako zanimivo, da bi turista zagotovo pritegnilo.

Generalni sponzor projekta Mercator, d.d., že deseto leto zapored odpira vrata svojih večjih nakupovalnih centrov in mladim osnovnošolcem omogoča, da svoje delo predstavijo staršem, lokalnemu okolju, gospodarstvu in preostalim obiskovalcem centrov na enkraten, nepozaben, neponovljiv način. Tako se bodo mladi marca in aprila vsak torek med 15. in 18. uro predstavili v drugem nakupovalnem centru.

Prva letošnja turistična tržnica je bila v Velenju 7. marca 2017. Na njej je sodelovalo devet osnovnih šol in približno 70 mladih »turističnih delavcev«.  Ob zaključku so najboljši prejeli zlata priznanja, vsem sodelujočim ekipam pa je sponzor Mercator, d.d., podaril vrečko dobrot Mercatorjevih izdelkov. Zlata priznanja so prejele OŠ Vransko-Tabor za nalogo Potujmo z Veroniko, OŠ Ribnica na Pohorju za nalogo I feel Pohorje in OŠ Šentjanž pri Dravogradu za nalogo Bauči te gleda, ki se bodo ponovno predstavile na zaključni turistični tržnici konec aprila v Mariboru.

Prihodnji teden, v torek, 14. marca 2017, vabljeni v Mercator center Koper.

Priloge:

Galerije:

Turistične tržnice 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 01.03.2017

Vabimo vas na oglede turističnih tržnic 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo POTUJEM, TOREJ SEM, ki bodo potekale med 15. in 18. uro v večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji. Na njih bodo mladi predstavljali programe vodenja. Pridružite se nam!