Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

PROJEKT TPLG

Dodano: 18.10.2004

Namen projekta \"Turizmu pomaga lastna glava\" je, da bi v vseh okoljih pričeli oziroma nadaljevali z aktivnostmi med šolsko mladino na področju turizma in urejanja okolja, ki naj spreme¬nijo in preobrazijo našo deželo, da bo privlačna, urejena in turistično zanimiva za nas, kakor tudi za tuje turiste. Naravnih danosti in lepot imamo toliko, kot malo katera dežela. Turizem postaja vedno bolj pridobitna dejavnost z novimi razvojnimi možnostmi in s perspektivami tudi za nova delovna mesta in s tem za pospešen gospodarski razvoj večine slovenskih krajev. Ker so šole zelo pomemben dejavnik vzgoje in ozaveščanja mladih genera¬cij za napredek turizma, vabita Zavod Republike Slovenije za šolstvo in Turistična zveza Slovenije k sodelovanju vse osnovne in srednje šole.

Priloge: