Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Strokovni posvet Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma

Dodano: 20.11.2014

Zgodbe turizma je tema letošnjega tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma. Temu je bil namenjen tudi strokovni posvet za mentorje in učence/dijake prijavljenih šol.

Razpis 29. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 04.09.2014

V šolskem letu 2014/2015 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 29. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZGODBE TURIZMA.

V turizmu oblikovanje in pripovedovanje zgodb – zgodbarjenje (ang. storytelling), postaja učinkovito orodje v pomoč razvoju in trženju turističnih destinacij, produktov, znamenitosti in ponudnikov. Agencija SPIRIT Slovenija (Sektor za turizem) je  pristopila k projektu »Zgodbe v slovenskem turizmu” in oblikovala “Piramido zgodb v slovenskem turizmu”. Več na  http://www.slovenia.info/si/Zgodbe-v-slovenskem-turizmu.htm?ps_projekt_zgodbarjenje=0&lng=1.

K zgodbarjenju pristopamo tudi mi z letošnjo temo  ZGODBE TURIZMA. Iskali bomo konkretne zgodbe, ki že obstajajo ali v določeni meri že delujejo kot turistični produkt, ki temeljijo na legendah, ljudskih pripovedkah, naravnih danostih, zgodovinskih osebnostih, lahko pa tudi na sodobnih pojavih, produktih in dogodkih.

Sodelovanje na festivalu vključuje pripravo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 10. oktober 2014.

Več v priloženem dokumentu.

29. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 20.06.2014

V šolskem letu 2014/2015 bomo organizirali 29. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZGODBE TURIZMA.

V okviru projekta bomo iskali zgodbe, ki že obstajajo in ki vsaj v določeni meri že delujejo kot turistični produkt, ki temeljijo na legendah, ljudskih pripovedkah, naravnih danostih, zgodovinskih osebnostih …  Zgodbe so lahko tudi »žive«, lahko šele nastajajo in temeljijo tudi na sodobnih pojavih, produktih in dogodkih. Pripravite zgodbe za mlade, ki omogočajo konkretno doživetje, ki imajo določeno strukturo, junake, elemente presenečenja in niso dolgočasne.

Več v priloženem dokumentu.

Zaključna turistična tržnica Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 24.04.2014

V Mercator centru Maribor Tabor je 22. aprila 2014 potekala zaključna turistična tržnica 28. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo NA ZABAVO V NARAVO. Na njej so najboljš iz regionalnil tržnic predstavili svoje zamisli za nepozabna doživetja v naravi.

Galerije:

Zaključna turistična tržnica Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 17.04.2014

Vabimo vas na ogled zaključne turistične tržnice festivala Turizmu pomaga lastna glava, ki bo potekala v torek, 22. aprila 2014 v Mercator centru Maribor Tabor. Na njej nam bodo svoje zamisli za oblikovanje turističnih programov na temo NA ZABAVO V NARAVO predstavili mladi iz vse Slovenije, ki so na posameznih tržnicah prejeli zlata priznanja.