Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Strokovni posvet Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma

Dodano: 10.11.2015

Zeleni turizem je tema letošnjega tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma. Temu je bil namenjen tudi strokovni posvet za mentorje in učence/dijake prijavljenih šol.

Razpis 30. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 25.08.2015

V šolskem letu 2015/2016 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 30. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM.

Slovenija ima enkratne naravne danosti. Zgodba o zelenem je vpeta tudi v znamko I FEEL SLOVENIA. Slovenija je dežela s čudovito neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti. Naravne danosti predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma.

V okviru projekta mladi pripravijo turistične produkte s področja Zelenega turizma.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 12. oktober 2015.

Več v priloženem dokumentu.

30. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 22.06.2015

V šolskem letu 2015/2016 bomo organizirali 30. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM.

Namen festivala je, da mladi svojim sovrstnikom pripravijo zelena doživetja, predstavijo oblike aktivnega preživljanja prostega časa v tesnem stiku z naravo, pohodništvo in kolesarjenje kot okolju prijazen izlet ... vse s ciljem ohranjanja narave, zdravja in dobrega počutja.

Več v priloženem dokumentu.

Priloge:

Zaključna turistična tržnica Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 22.04.2015

V Mercator centru Maribor Tabor je 21. aprila 2015 potekala zaključna turistična tržnica 29. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZGODBE TURIZMA. Na njej so najboljš iz regionalnil tržnic predstavili svoje zamisli za nepozabna doživetja.

Galerije:

Turistična tržnica Celje, 14. april 2015

Dodano: 15.04.2015

Mercator center Celje je 14. aprila 2015 gostil turistično tržnico 29. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZGODBE TURIZMA. Na njej so mladi sedemnajstih osnovnih šol obiskovalcem centra predstavili svoje lokalne zgodbe in njihove junake, ki že obstajajo ali pa že delujejo kot turistični produkt in temeljijo na legendah, ljudskih pripovedkah, naravnih danostih, lahko pa tudi na sodobnih pojavih in dogodkih.

Galerije: