Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Strokovni posvet Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma

Dodano: 18.11.2016

Potujem, torej sem je tema letošnjih tekmovanj Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma. Temu je bil namenjen tudi strokovni posvet za mentorje in učence/dijake prijavljenih šol.

Razpis 31. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 09.09.2016

V šolskem letu 2016/2017 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 31. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo POTUJEM, TOREJ SEM.

Mlade vabimo, da se v sklopu teme postavijo v vlogo turističnega vodnika in oblikujejo turistični program vodenja in predstavijo poti ogleda kraja in širše okolice za mladega turista iz Slovenije in tujine. Tudi sami naj se preizkusijo v vodenju, poznavanju znamenitosti, orientiranosti v prostoru ter podajanju informacij.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 14. oktober 2016.

Več v priloženem dokumentu.

Priloge:

Zaključna turistična tržnica Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 20.04.2016

V Mercator centru Maribor Tabor je 19. aprila 2016 potekala zaključna turistična tržnica 30. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM. Na njej so najboljši iz regionalnih tržnic predstavili svoje zamisli za nepozabna doživetja.

Galerije:

Zaključna turistična tržnica 30. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 18.04.2016

Turistična zveza Slovenije vabi v torek, 19. aprila 2016 med 14.30 in 18. uro v Mercator center Maribor Tabor na ogled zaključne turistične tržnice najboljših osnovnih šol iz vse Slovenije. Na njej bodo svoja zelena doživetja predstavljali mladi 32 osnovnih šol, ki so na posameznih tržnicah festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM prejeli zlata priznanja. V nalogah so mladi pripravili plane dela za turistične prireditve, vodene poti, izdelavo inovativnih spominkov, reklam, turističnih vodnikov, zloženk in delavnic za vsakršne interese. Na stojnicah pa nas bodo popeljali po zelenih doživetjih.
Prepustite se pisanosti, razgibanosti in zanimivostim posameznih zamisli mladih.

Vabljeni!

Turistična tržnica TPLG Koper, 12. april 2016

Dodano: 13.04.2016

Mercator center Koper je 12. aprila 2016 gostil turistično tržnico 30. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM. Na njej so mladi dvanajstih osnovnih šol obiskovalcem centra predstavili programe zelenih doživetij v njihovem lokalnem okolju.

Galerije: