Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Razpis 32. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 13.09.2017

V šolskem letu 2017/2018 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 32. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM.

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Operativni načrt trženja kulturnega turizma Slovenije 2018-2020 ima v viziji zapisano: Slovenija bo leta 2020 prepoznavna kot destinacija kulturnega turizma za goste, ki prihajajo s primarnim in sekundarnim motivom kulture. Turiste želimo navdihniti, da odkrivajo kulturno bogastvo slovenske dediščine, umetnosti, festivalov ter prireditev, kulinarike in življenjskega sloga prebivalcev.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 12. oktober 2017.

Več v priloženem dokumentu.

Priloge:

Najava 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 23.06.2017

V šolskem letu 2017/2018 bomo organizirali 32. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. 

Priloge:

Zaključna turistična tržnica 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 21.04.2017

V Mercator centru Maribor Tabor je 20. aprila 2017 potekala zaključna turistična tržnica 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo POTUJEM, TOREJ SEM. Na njej so najboljši iz regionalnih tržnic predstavili svoje zamisli za nepozabna doživetja.

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Kranj, 11. april 2017

Dodano: 12.04.2017

Kot eno od preteklih reklamnih sporočil Mercatorja "pet na dan" je v torek, 11. aprila vibriral center Kranj Primskovo, kjer se je zbral cvet gorenjskih osnovnih šol, ki so združevali: veselje, glasbo, okus, dobro vizualno podobo in oblikovno dovršene stvaritve. Pa jih imamo - pet na dan. 

To bi nam vsem koristilo kot vitamini, še posebej,  ko  bi poznali programe, ki so jih  ustvarili na katerih bi lahko uživali v kulinariki, sprehodih, kolesarjenju in ne roj dejavnostih.

Tako kot je sneg svetlil vrhove gora, so mladi svetlili dolino z mladostjo in predanostjo. Zlata priznanja so prejele OŠ Križe, OŠ Poljane, OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica in OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica.

Prihodnji teden, v četrtek, 20. aprila 2017, vabljeni v Mercator center Maribor Tabor na zaključno turistično tržnico na kateri se bodo predstavile šole, ki so na posameznih tržnicah marca in aprila prejele zlata priznanja. Vabljeni na ogled 35 najboljših šol in njihovih turističnih proizvodov.  

Priloge:

Galerije: