Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistične tržnice 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 15.02.2018

Vabimo vas na oglede turističnih tržnic 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM, ki bodo potekale med 15. in 18. uro v večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji. Na njih bodo mladi predstavljali kulturna doživetja po svojih krajih. Vabljeni k ogledu!

Razpis 32. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 13.09.2017

V šolskem letu 2017/2018 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 32. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM.

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Operativni načrt trženja kulturnega turizma Slovenije 2018-2020 ima v viziji zapisano: Slovenija bo leta 2020 prepoznavna kot destinacija kulturnega turizma za goste, ki prihajajo s primarnim in sekundarnim motivom kulture. Turiste želimo navdihniti, da odkrivajo kulturno bogastvo slovenske dediščine, umetnosti, festivalov ter prireditev, kulinarike in življenjskega sloga prebivalcev.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 12. oktober 2017.

Več v priloženem dokumentu.

Najava 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 23.06.2017

V šolskem letu 2017/2018 bomo organizirali 32. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM

Zaključna turistična tržnica 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 21.04.2017

V Mercator centru Maribor Tabor je 20. aprila 2017 potekala zaključna turistična tržnica 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo POTUJEM, TOREJ SEM. Na njej so najboljši iz regionalnih tržnic predstavili svoje zamisli za nepozabna doživetja.

Galerije: