Več znanja za več turizma

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

4. MEDNARODNI FESTIVAL VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA

Dodano: 14.05.2007

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in Pomursko turistično zvezo 11. maja v Murski Soboti pripravila 4. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo Kulinarika in turistična kultura. Na festivalu, ki je od poldneva dalje potekal na ploščadi pred Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti, se je predstavilo trideset srednjih in ena višja šola. Svoje zamisli iz raziskovalnih nalog za obogatitev turistične ponudbe so mladi turistični zanesenjaki na ogled, na pokušino in na prodaj ponujali na 4. turistični tržnici. Raziskovalne naloge in predstavitve na tržnici je ocenjevala petčlanska komisija TZS. Zlata priznanja je prejelo 8 šol, srebrna priznanja 20 šol in bronasta priznanja 3 šole. Priznanje za najboljšo raziskovalno nalogo je prejela VIZ Višnja gora, priznanje za najboljšo predstavitev na stojnici pa Šolski center Velenje - Poklicna in tehniška šola za storitvene dejavnosti. Vabljeni k ogledu fotogalerije. Sodelujoče šole: DRŽAVNI POKLICNI ZAVOD ZA TURISTIČNE DEJAVNOSTI IVAN CANKAR GORICA - POTOVANJE SKOZI ČAS IN NARAVO EKONOMSKA IN TRGOVSKA ŠOLA BREŽICE - DRUŽINSKI HOTEL Z VEČERJO V POSTELJI EXTREME EKONOMSKA ŠOLA KRANJ, SREDNJA POKLICNA IN STROKOVNA ŠOLA - ZLATO JABOLKO EKONOMSKA ŠOLA NOVO MESTO - OKUSI DOLENJSKE V CVETU MLADOSTI KMETIJSKA ŠOLA GRM NOVO MESTO - JEDI V LONČENIH POSODAH SREDNJA EKONOMSKO POSLOVNA ŠOLA KOPER - TRŽENJE ISTRSKE KULINARIKE SREDNJA GOSTINSKO TURISTIČNA ŠOLA IZOLA - MAVRICA OKUSOV SREDNJA GOSTINSKO TURISTIČNA ŠOLA RADOVLJICA - POT KULINARIČNEGA DOŽIVETJA SREDNJA GOZDARSKA IN LESARSKA ŠOLA POSTOJNA - POLH SREDNJA POKLICNA IN STROKOVNA ŠOLA BEŽIGRAD - KRUHEK NAŠ VSAKDANJI SREDNJA ŠOLA JESENICE - MED ZLATI DAR NARAVE SREDNJA ŠOLA JESENICE - PYRUM FERREUM SREDNJA ŠOLA KOČEVJE - DAN JABOLK SREDNJA ŠOLA SEVNICA - DOBER TEK, POSAVJE SREDNJA ŠOLA SEVNICA - KULINARIKA VINORODNE DEŽELE POSAVJE SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA - OGNJIŠČNA POTICA SREDNJA ŠOLA SREČKA KOSOVELA SEŽANA - KRAŠKA OSMICA - OSEM DNI, OSEM JEDI SREDNJA ŠOLA SREČKA KOSOVELA SEŽANA - SVET KRAŠKIH DOBROT SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM MARIBOR - BELUŠI PO SLOVENSKO SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM RADENCI - GLAS PREKMURJA IN PRLEKIJE SREDNJA ŠOLA ZAGORJE - KAJ SE SKRIVA V ZASAVSKEM LONCU SREDNJA ŠOLA ZAGORJE - OD FUNŠTERCA DO KMEČKE POROKE SREDNJA ŽIVILSKA ŠOLA - CVIČEK ŠOLSKI CENTER PTUJ, EKONOMSKA ŠOLA - TRIJE FANTJE IN KUHALNICA ŠOLSKI CENTER VELENJE - OD ČRNEGA ZLATA DO KNAPOVSKE MALICE VIZ VIŠNJA GORA - GOBE BOGATIJO ŽIVILSKA ŠOLA MARIBOR - PLAVAJOČA TRŽNICA NA REKI DRAVI ŽIVILSKA ŠOLA MARIBOR, VIŠJA STROKOVNA ŠOLA - RAZVOJ NARAVNIH ŽIVILSKIH PRODUKTOV IZ METE

Priloge:

Galerije:

PRAVILNIK FESTIVALA IN TEKMOVANJA VZVT

Dodano: 05.02.2007

Pravilnik ureja pripravo, organizacijo, izvedbo in financiranje festivala in tekmovanja VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA.

Priloge: