Več znanja za več turizma

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

9. MEDNARODNI FESTIVAL VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA - VŠEČ MI JE!

Dodano: 26.08.2011

V šolskem letu 2011/2012 razpisujemo 9. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo VŠEČ MI JE!  Sodelovanje na festivalu vključuje pripravo raziskovalne naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda, njegovo javno predstavitev na turistični tržnici in izdelavo promocijskega spota.

Priloge:

Katalog Ideje mladih vodnikov

Dodano: 27.06.2011

Izšel je katalog Idej mladih vodnikov. Kliknite na sliko za ogled.

Katalog Idej mladih vodnikov

8. MEDNARODNI FESTIVAL IMEJMO SE FAJN - DOŽIVITE NAŠ KRAJ - SREDIŠČE USTVARJALNOSTI MLADIH

Dodano: 20.04.2011

V sredo, 20. aprila, je pred Kosovelovim domom v Sežani potekala turistična tržnica 8. festivala Turistične zveze Slovenije (TZS) Več znanja za več turizma.

Z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje je TZS že osmo leto zapored objavila mednarodni razpis festivala za srednje šole, tokrat na temo Imejmo se fajn – doživite naš kraj, na katero so srednješolci iz Slovenije, Češke, Srbije, Bosne in Hercegovine in Italije prijavili kar enainštirideset nalog in jih s turističnimi proizvodi predstavili na stojnicah turistične tržnice.

Srednješolkam in srednješolcem je najprej zaželel dobrodošlico župan gostiteljice, osrednje občine Krasa, znanega po bogati turistični ponudbi, Davorin Terčon. Častni pokrovitelj festivala predsednik državnega sveta Blaž Kavčič je nato v svojem pozdravnem nagovoru poudaril, da je festival središče inovativnosti in ustvarjalnosti mladih, na katerih svet stoji. Predsednik TZS Peter Misja je povedal, da so naloge vsako leto boljše in vsem srčno zaželel, da naj se imajo v znamenju naslova tržnice res fajn. Bodočnost turizma je v rokah mladih in v turizmu je priložnost za mlade. Tema festivala s pripravo programov turističnih obiskov za mlade tako ni bila izbrana po naključju, je pojasnil podpredsednik TZS  Dominik S. Černjak, zadolžen za delo z mladimi, saj si zveza prizadeva, da bi turizem postal del načina življenja mlade generacije. Z domiselnimi predstavitvami svojih krajev, med katerimi so bili na primer plesni vikend, tabor ob reki, časovni skok v zgodovino, uživanje na turistični kmetiji, slikarski tečaj, opazovanje ptic, srečanje z lepimi čarovnicami, igranje briškole ... bodo mladi prispevali pomemben delež k turističnemu razvoju svojega kraja in k obogatitvi slovenske turistične ponudbe. Dokazali pa so tudi, da je v naši turistični zakladnici še mnogo neodkritih priložnosti, ki jih bodo lahko poiskali tudi v okviru razvoja trajnostnega zelenega turizma in postali njegovi odlični soustvarjalci.

Na festivalu je bilo po oceni strokovne komisije podeljenih devet zlatih priznanj, ostale skupine pa so prejele srebrna priznanja.

Zlata priznanja so prejeli:

ŠOLSKI CENTER SREČKA KOSOVELA SEŽANA –  GIMNAZIJA – 2 PRIZNANJI

SREDNJA GOSTINSKA IN TURISTIČNA ŠOLA RADOVLJICA