Več znanja za več turizma

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

Razpis 12. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Dodano: 04.09.2014

V šolskem letu 2014/2015 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje razpisujemo 12. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ZGODBE TURIZMA.

V turizmu oblikovanje in pripovedovanje zgodb – zgodbarjenje (ang. storytelling), postaja učinkovito orodje v pomoč razvoju in trženju turističnih destinacij, produktov, znamenitosti in ponudnikov. Agencija SPIRIT Slovenija (Sektor za turizem) je  pristopila k projektu »Zgodbe v slovenskem turizmu” in oblikovala “Piramido zgodb v slovenskem turizmu”. Več na  http://www.slovenia.info/si/Zgodbe-v-slovenskem-turizmu.htm?ps_projekt_zgodbarjenje=0&lng=1.

K zgodbarjenju pristopamo tudi mi z letošnjo temo  ZGODBE TURIZMA. Iskali bomo konkretne zgodbe, ki že obstajajo ali v določeni meri že delujejo kot turistični produkt, ki temeljijo na legendah, ljudskih pripovedkah, naravnih danostih, zgodovinskih osebnostih, lahko pa tudi na sodobnih pojavih, produktih in dogodkih.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega produkta, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Turizem in prosti čas.

Več v priloženem dokumentu.

12. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Dodano: 20.06.2014

V šolskem letu 2014/2015 bomo organizirali 12. mendarodni festival Več znanja za več turizma na temo ZGODBE TURIZMA.

V okviru projekta bomo iskali zgodbe, ki že obstajajo in ki vsaj v določeni meri že delujejo kot turistični produkt, ki temeljijo na legendah, ljudskih pripovedkah, naravnih danostih, zgodovinskih osebnostih …  Zgodbe so lahko tudi »žive«, lahko šele nastajajo in temeljijo tudi na sodobnih pojavih, produktih in dogodkih. Pripravite zgodbe za mlade, ki omogočajo konkretno doživetje, ki imajo določeno strukturo, junake, elemente presenečenja in niso dolgočasne.

Več v priloženem dokumentu.

11. mednarodna tržnica Več znanja za več turizma

Dodano: 24.04.2014

V Novem mestu na Glavnem trgu je 23. aprila 2014 potekala srednješolska turistična tržnica 11. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma na temo NA ZABAVO V NARAVO. Srednješolci so pripravili kar enaintrideset raziskovalnih nalog in jih s turističnimi proizvodi in kratkim promocijskim filmom, ki je na ogled tudi na socialnem omrežju facebook, predstavili na stojnicah turistične tržnice.

Galerije: