Več znanja za več turizma

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

Razpis 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Dodano: 25.08.2015

V šolskem letu 2015/2016 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje razpisujemo 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ZELENI TURIZEM.

Slovenija ima enkratne naravne danosti. Zgodba o zelenem je vpeta tudi v znamko I FEEL SLOVENIA. Slovenija je dežela s čudovito neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti. Naravne danosti predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma.

V okviru projekta mladi pripravijo turistične produkte s področja Zelenega turizma.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega produkta, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Turizem in prosti čas.

Rok za prijavo na festival je 12. oktober 2015.

Več v priloženem dokumentu.

13. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Dodano: 22.06.2015

V šolskem letu 2015/2016 bomo organizirali 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo ZELENI TURIZEM.

Namen festivala je, da mladi svojim sovrstnikom pripravijo zelena doživetja, predstavijo oblike aktivnega preživljanja prostega časa v tesnem stiku z naravo, pohodništvo in kolesarjenje kot okolju prijazen izlet ... vse s ciljem ohranjanja narave, zdravja in dobrega počutja.

Več v priloženem dokumentu.

12. mednarodna turistična tržnica Več znanja za več turizma

Dodano: 18.02.2015

Srednješolska turistična tržnica 12. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma na temo ZGODBE TURIZMA je letos prvič potekala v sklopu sejma Turizem in prosti čas, 28. januarja 2015. Mladi z 39 srednjih šol iz Slovenije in tujine so predstavljali svoje turistične zgodbe z nalogo, promocijskim spotom in predstavitvijo na stojnici. TZS je ob koncu predstavitve podelila pet bronastih, 29 srebrnih in pet zlatih priznanj ter posebna priznanja.

Galerije: