Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije razpisuje tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki jih želimo doseči z realizacijo novih mladinskih projektov so krepitev motivacij med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj tudi v luči vodenja/pomlajevanja turističnih društev.

Seminarske naloge 2019

Dodano: 25.04.2019

Na letošnji razpis za mladega turističnega vodnika smo do roka prejeli 15 seminarskih nalog. Glede na regijsko razdrobljenost je ocenjevalna komisija sprejela sklep, da se vsi kandidati udeležijo državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki bo septembra v Novem mestu.

Vabljeni k ogledu nalog:

Predstavitev projekta 6. tekmovanje za turističnega vodnika za mlade

Dodano: 24.01.2019

Turistična zveza letos organizira že 6. tekmovanje za turističnega vodnika za mlade.

Tiste, ki želite o tekmovanju izvedeti več, TZS vabi na predstavitev projekta s strokovnim posvetom, ki bo letos potekal na temo: Turistični vodnik,  poklic prihodnosti in zaposlitvene možnosti.

Predstavitev bo potekala na sejmu Alpe-Adria, v sredo, 30. januarja 2019, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na posvetu boste spoznali:

• kakšne so možnosti in oblike dela turističnih vodnikov,
  • razvoj poklica turistični vodnik,
  • kako se turisti spreminjajo skozi čas.
  • kje vse si turistični vodnik lahko poišče delo,
  • kaj vse lahko turistični vodnik počne,
  • na kaj vse mora biti pozoren in na kakšen način mora opravljati svoje delo,
  • trende v turizmu in o tem, kako jim slediti in jih vpeljati v delo turističnega vodnika.

Na dogodek se je potrebno prijaviti na info@turisticna-zveza.si do 29. januarja 2019.