Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije razpisuje tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki jih želimo doseči z realizacijo novih mladinskih projektov so krepitev motivacij med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj tudi v luči vodenja/pomlajevanja turističnih društev.

Razpis Turistični vodnik 2018

Dodano: 28.11.2017

Turistična zveza Slovenije s partnerjem Turistično gostinsko zbornico Slovenije razpisuje 5. tekmovanje za TURISTIČNEGA VODNIKA, ki je namenjeno mladim od 16 do 29 leta. Posamezniku nabor pridobljenega neformalnega znanja odpira prostor za razvijanje novih veščin in spretnosti, pridobitev določene izobrazbe, mogoče celo zaposlitve, vsekakor pa je to odlična motivacija za vključevanje mladih v delo društva. Glavna nagrada je brezplačno opravljanje izpita za pridobitev nacionalne licence za turistično vodenje na Gostinsko turistični zbornici Slovenije.

Rok za prijavo na tekmovanje je 22. januar 2018 na info@turisticna-zveza.si. Turistično društvo ali šola lahko na tekmovanje prijavi največ dva kandidata.

Priloge:

Turistični vodnik 2017

Dodano: 05.10.2017

Na tokratnem, že četrtem tekmovanju TZS za Mladega turističnega vodnika so morali kandidati pobliže spoznati Koper. Državno tekmovanje je bilo v sredo, 4. oktobra, ko je šestnajst kandidatov pokazalo, kako bi sami predstavili Koper obiskovalcem.

Zlato značko in obisk tečaja za turistične vodnike ter prvo opravljanje izpita za vodnika pri Turistično gostinski zbornici Slovenije je prejela Alenka Zupanc. Drugo mesto in srebrno značko mladega turističnega vodnika smo podelili Glorii Plevnik, tretje mesto in bronasto značko pa Emi Vrtačnik. Srebrna in bronasta značka pomenita tudi brezplačen obisk tečaja za turistične vodnike pri Turistično gostinski zbornici Slovenije. Vse tri nagrajenke pa so prejele od Turistične organizacije Koper, Koper card, ki odpira mestna vrata. Potovalna agencija CMT pa jih je nagradila z vodniškim seminarjem in opravljanjem hospitacije na strokovni ekskurziji.

Galerije:

Seminarske naloge 2017

Dodano: 20.04.2017

Na tekmovanje za turističnega vodnika smo do roka prejeli 29 seminarskih nalog. Komisija je za najboljše naloge izpostavila naloge kandidatov: Helene Horvat, Lene Jež, Glorie Plevnik, Barbare Pušnik, Kaje Ševeček in Roka Tratnika.

Glede na regijsko razdrobljenost je ocenjevalna komisija sprejela odločitev, da se vsi kandidati udeležijo državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki bo septembra v Kopru.

Vabljeni k ogledu nalog:

Izobraževalna delavnica mladi turistični vodnik

Dodano: 16.02.2017

V času sejma NATOUR Alpe - Adria je 1. februarja 2017 potekala izobraževalna delavnica projekta mladi turistični vodnik. Osrednja tema predstavljena s strani Janje Sivec je bila Pristop k interpretaciji dediščine – vodnik interpretator.

Priloge: