Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije razpisuje tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki jih želimo doseči z realizacijo novih mladinskih projektov so krepitev motivacij med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj tudi v luči vodenja/pomlajevanja turističnih društev.

Razpis Turistični vodnik 2015

Dodano: 03.12.2014

Turistična zveza Slovenije razpisuje 2. tekmovanje za TURISTIČNEGA VODNIKA. Društvo ali šola lahko na tekmovanje prijavi največ dva kandidata v starosti od 16. do 29. let. Rok za prijavo na tekmovanje je 15. januar 2015.

Priloge:

Državno tekmovanje 2014

Dodano: 30.09.2014

27. septembra 2014 je v Ljubljani potekalo prvo državno tekmovanje Turistični vodnik, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Deset kandidatov se je pomerilo v vodenju na temo Ljubljana za mlade. Ob zaključku vodenja je komisija razglasila najboljše mlade turistične vodnike. Zlato značko je prejela Sabina Berus, članica Turističnega društva Trebnje. Turistično gostinska zbornica Slovenije pa jo je nagradila s tečajem in prvim opravljanjem izpita za turističnega vodnika z državno licenco. Srebrno značko je prejel Luka Gošek, dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, bronasto značko pa je prejela Barbara Bračko, članica Turističnega društva Pernica. Oba sta bila nagrajena tudi z brezplačnim tečajem za turističnega vodnika s strani Turistično gostinske zbornice Slovenije.

Agencija Collegium Mondial Travel d.o.o. pa je z opravljanjem brezplačne hospitacije s turističnim vodnikom na eni izmed prednovoletnih strokovnih ekskurzij nagradila Kristino Bogataj, dijakinjo Srednje šole Izola, Niko Erjavec, članico Turističnega društva Medvode in Tajo Kaluža, dijakinjo Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Galerije: