Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije razpisuje tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki jih želimo doseči z realizacijo novih mladinskih projektov so krepitev motivacij med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj tudi v luči vodenja/pomlajevanja turističnih društev.

Državno tekmovanje Turistični vodnik

Dodano: 29.09.2020

Turistična zveza Slovenije že sedmo leto zapored prireja tekmovanje Turistični vodnik za vse mlade, ki si želijo novih izkušenj in znanja s področja turističnega vodenja po Sloveniji. Državno tekmovanje letos poteka v Radovljici, ki so ga prijavljeni kandidati že obiskali in spoznali v sklopu izobraževalne delavnice. V vlogi turističnega vodnika pa se bodo preizkusili na vodenju na temo Radovljica za mlade. Poleg izkušenj si bodo najboljši tekmovalci prislužili bronasto, srebrno ali zlato značko ter neprecenljive nagrade v obliki bona za udeležbo na tečaju in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika.

Državno tekmovanje bo potekalo v sredo, 7. oktobra ob 10. uri v Radovljici. Potek državnega tekmovanja:

10.00             zbor udeležencev pred TICem

10.15 - 13.00 praktični del tekmovanja - vodenje po odsekih

Seminarske naloge 2020

Dodano: 03.07.2020

Na letošnji razpis za mladega turističnega vodnika smo do roka prejeli 16 seminarskih nalog. Glede na regijsko razdrobljenost je ocenjevalna komisija sprejela sklep, da se vsi kandidati udeležijo državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki bo septembra v Radovljici.

Vabljeni k ogledu nalog:

Razpis 7. tekmovanje za TURISTIČNEGA VODNIKA

Dodano: 29.11.2019

Turistična zveza Slovenije razpisuje 7. tekmovanje za TURISTIČNEGA VODNIKA, ki je namenjeno mladim od 16 do 29 leta. Turistični vodnik je eden glavnih povezovalnih členov med različnimi kulturami in hkrati tudi eden najpomembnejših predstavnikov destinacije. Nanj se gostje obračajo za nasvete in priporočila, zato sta pomen in vloga turističnega vodnika zelo velika. Posamezniku nabor pridobljenega neformalnega znanja odpira prostor za razvijanje novih veščin in spretnosti, pridobitev določene izobrazbe, mogoče celo zaposlitve. Glavna nagrada je brezplačno opravljanje izpita za pridobitev nacionalne licence za turistično vodenje.

Rok za prijavo na tekmovanje je 20. januar 2020. Prijavnico pošljite na info@turisticna-zveza.si. Turistično društvo ali šola lahko na tekmovanje prijavi največ dva kandidata.

Vabljeni k sodelovanju!

Državno tekmovanje Turistični vodnik 2019

Dodano: 04.10.2019

V sredo, 2. oktobra 2019, je v Novem mestu potekalo državno tekmovanje mladih v turističnem vodenju – Turistični vodnik, ki ga je TZS letos organizirala že šesto leto zapored. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 mladih, starih med 17 in 27 let, ki so na mladosten in odločen način predstavili bogato zgodovino Novega mesta. Izvedeli smo o življenju olimpionika Leona Štuklja, bivališču Julije Primicove, pesniku Dragotinu Ketteju in tudi prisluhnili njegovemu delu, pisatelju Janezu Trdini, Rastoči knjigi, o slikovitem novomeškem bregu, obnovljenem Kandijskem mostu, … vodenje pa smo zaključili ob okljuku reke Krke.

Strokovna ocenjevalna komisija je ob zaključku povedala, da je bila celotna letošnja generacija tekmovalcev izvrstna, zato je ob zaključku nagradila najbolje štiri kandidate. Zlato značko z bonom za obisk tečaja in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika, ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije, si je priboril Job Stopar (Gimnazija Kranj), srebrno značko in bon za obisk tečaja za nacionalnega turističnega vodnika si je zaslužila Maša Grmovšek (SŠGT Ljubljana), bronasto značko z isto nagrado pa si je priborila Klara Veronika Leonard (SŠ Izola). Četrto mesto na tekmovanju pa je zasedel Alen Golobič (SŠGT Novo mesto). Kandidati uvrščeni na drugo, tretje in četrto mesto so prejeli s strani potovalne agencije Collegium Mondial travel darilni bon za opravljanje hospitacije na izletu potovalne agencije. Vsem prejemnikom priznanj in tudi vsem ostalim udeležencem iskreno čestitamo za pogum in nova pridobljena znanja in bogate izkušnje.

Galerije:

Državno tekmovanje Turistični vodnik

Dodano: 23.09.2019

Turistična zveza Slovenije že šesto leto zapored prireja tekmovanje Turistični vodnik za vse mlade, ki si želijo novih izkušenj in znanja s področja turističnega vodenja po Sloveniji. Državno tekmovanje letos poteka v Novem mestu, ki so ga prijavljeni kandidati že obiskali in spoznali v sklopu izobraževalne delavnice. V vlogi turističnega vodnika pa se bodo preizkusili na vodenju na temo Novo mesto za mlade. Poleg izkušenj si bodo najboljši tekmovalci prislužili bronasto, srebrno ali zlato značko ter neprecenljive nagrade v obliki bona za udeležbo na tečaju in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika.

Vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 2. oktobra ob 10. uri v Novem mestu, in morda se bo tudi v vas prebudila želja, da se v prihodnjem letu prijavite na tekmovanje.

Potek državnega tekmovanja:

10.00             zbor udeležencev na parkirišču v Kandiji