Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju

Turistična zveza Slovenije je uspešno kandidirala na javnem razpisu Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju, s katerim so ji bila zagotovljena sredstva iz virov Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada za zaposlitev mladinskega delavca, ki bo delal na področju mladinskega dela v turistični društveni organizaciji.

Mladinsko delo v TDO

Dodano: 10.10.2018

V osem mesecev trajajoči zaposlitvi mladinske delavke, je le-ta morala izpolniti delovni plan in naloge iz prijavne vloge, ki zajema sklope:

- krepitev organizacijskih kapacitet Mladinskega odbora (MO) TZS,

- krepitev usposobljenosti članov MO TZS za mladinsko delo,

- terensko mladinsko delo,

s ciljem pripraviti program aktivnosti za pritegovaje mladih v delo v turističnih društvih ter na sploh povečevanje števila turističnih podmladkov v društvih.  Njeno delo je tako zajemalo študijo trenutnega stanja mladinskega dela v turistični društveni organizaciji (TDO), oblikovanje predlogov za reševanje trenutne situacije in javne predstavite rezultatov na raznih srečanjih TDO. Velik poudarek je bil na  vzpostavitvi direktnega stika z mladimi na terenu, kar ji je uspelo s sodelovanjem pri organizaciji in izvedbi mladinskih natečajev v organizaciji TZS. Sočasno je morala skrbeti za stalno komunikacijo med MO TZS in vodstvom TZS ter PR storitve. Rezultati njenega dela so zbrani v zaključnem poročilu, ki je dostopno v prilogi. Zaradi potrebe po mladinskem delavcu  je upravni odbor TZS sklenil, da se mladinski delavki podaljša zaposlitev še za šest mesecev po zaključku operacije.

eu-skladi.si

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

Priloge:

Galerije: