Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Regijska tekmovanja za Zlato kuhalnico 2019 so že za nami

Dodano: 25.05.2019

Letos so se učenci osnovnih šol med sabo pomerili na sedmih regijskih tekmovanjih. Letošnji izziv - leteči žganci s praženim krompirjem in ljubljanske skutine palačinke - se je izkazal za zelo zahtevnega in naši tekmovalci so od sebe dali vse atome moči in znanja, da so nam prezentirali lepe predvsem pa okusne krožnike. Dokazali so nam, da znajo odlično panirati, gratinirati, dekorirati in še marsikaj drugega.

Z vami želimo deliti fotografije, saj ne moramo več zadržati njihovih čudovitih kreacij le zase. Le poglejte si njihove mojstrovine, zagotavljamo vam, da vam bodo zelo všeč.

Vse fotogalerije regijskih tekmovanj so na voljo na povezavi: http://www.turisticna-zveza.si/fotogalerije

Tekmovanje za ZLATO KUHALNICO 2019

Dodano: 15.05.2019

Za katero slovensko mesto so značilni leteči žganci s praženim krompirjem? Morda vam bo pri ugibanju pomagal namig, da so se v tem mestu tradicionalno poleg glavne jedi postregle tudi LJUBLJANSKE skutne palačinke. Da, pravilno ste ugotovili, to je naša prestolnica Ljubljana.

Ravno v Ljubljani bo letošnje leto potekal 66. Gostinsko turistični zbor Slovenije, na katerem bo s tekmovanjem za Zlato kuhalnico sodelovala tudi Turistična zveza Slovenije. Vendar pot do tja je za naše učence še dolga. Naprej jih namreč čaka sedem regijskih tekmovanj, kjer bodo kuhali omenjene tradicionalne ljubljanske jedi in tako dokazali, da si zaslužijo mesto na državnem tekmovanju v Ljubljani. Kar 82 ekip osnovnih šol iz vse Slovenije se bo borilo za napredovanje v tekmovanju za ZLATO KUHALNICO, ki letos poteka že deseto leto zapored. Kuhali bodo na naslednjih regijskih tekmovanjih:

-       14. maj Radenci (SŠGT Radenci)

-       15. maj Maribor (SŠGT Maribor)

-       16. maj Izola (SŠ Izola)

-       17. maj Radovljica (SGTŠ Radovljica)

-       21. maj Novo mesto (SŠGT Novo mesto)

-       22. maj Ljubljana (SŠGT Ljubljana)

-       23. maj Celje (SŠGT Celje)

S polno paro pričnemo kuhati prihodnji teden in že se veselimo domiselnih kulinaričnih kreacij, ki ne samo potešijo lakote, ampak tudi razvajajo brbončice ter si na njih lahko spočijemo oči. Vabljeni na ogled!

Priloge: