Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Regijsko tekmovanje Novo mesto

Dodano: 13.05.2014

V sredo, 14. maja 2014 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Novo mesto potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico.

Na njej so se mladi kuharski mojstri šestih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Štiri ekipe so za svoje kuharske spretnosti prejele srebrna priznanja, dve ekipi pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ Ig pri Ljubljani in OŠ Krmelj pa sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.

Regijsko tekmovanje Izola

Dodano: 09.05.2014

V petek, 9. maja 2014 je na Srednji šoli Izola potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri petnajstih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Pri pripravi rižot so pogumno uporabili ajdo, piro in druge žitaric, pri fritulah pa je bil zvezda bezeg v obliki smetane, marmelade in soka. Dvanajst ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, tri ekipe pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Simona Kosa Podbrdo pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.

Regijsko tekmovanje Radenci

Dodano: 07.05.2014

V četrtek, 8. maja 2014 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri sedmih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Dve ekipi sta prejeli bronasto priznanje, tri ekipe srebrno priznanje in dve ekipi zlato priznanje. Učenke in učenci DOŠ Dobrovnik in OŠ Miška Kranjca Velika Polana pa sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.

Regijsko tekmovanje Maribor

Dodano: 06.05.2014

V sredo, 7. maja 2014 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri sedemnajstih osnovnih šol pomerili v pripravi rižot in istrskih fritul. Dvanajst ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, pet ekip pa zlata priznanja. Učenke in učenci OŠ Bojana Ilicha Maribor, OŠ Toneta Čufarja Maribor in OŠ Majšperk pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Porotorožu.

Regijska tekmovanja Zlata kuhalnica 2014

Dodano: 18.04.2014