Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

6. Zlata kuhalnica Radovljica, 14. maj 2015

Dodano: 15.05.2015

V četrtek, 14. maja 2015 je na Srednji gostinski turistični šoli v Radovljici potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri devetih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta z raljičnimi prilogami kot so kaša z zelenjavo, štruklji s konenčkom, špinačnimi svaljki ... in buljo. Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Sedem ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, dve ekipi pa zlato priznanje.

      

Učenke in učenci OŠ Simona Kosa Podbrdo in OŠ Naklo pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.

    

Priloge:

Galerije:

6. Zlata kuhalnica Novo mesto, 13. maj 2015

Dodano: 14.05.2015

V sredo, 13. maja 2015 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Novem mestu potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri sedmih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta s prilogo in bulje, ki so jih pripravili z različnimi dodatki kot so jabolčna ali marelična omaka ter posuli s karamelo vanilije ...  Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Pet ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, dve ekipi pa zlato priznanje.

     

Učenke in učenci OŠ Krmelj in OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.

   

Priloge:

Galerije:

6. Zlata kuhalnica Maribor, 7. maj 2015

Dodano: 08.05.2015

V četrtek, 7. maja 2015 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri enajstih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta s prilogo in bulje, ki so jih pripravili z različnimi dodatki kot so mango, pomaračne, brusnice, jagode ...  Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Šest ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, pet ekipe pa zlato priznanje.

        

Učenke in učenci OŠ Majšperk in OŠ Poljčane pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.

      

 

Priloge:

Galerije:

Regijsko tekmovanje Radenci, 6. maj 2015

Dodano: 06.05.2015

V sredo, 6. maja 2015 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri devetih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta s prilogo in bulje, ki so jih pripravili z različnimi dodatki kot so rozine, brusnice jagode ...  Ekipam čestitamo za okusno pripravljene jedi. Šest ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, tri ekipe pa zlato priznanje.

                

Učenke in učenci OŠ Miklavž pri Ormožu in OŠ Križevci pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.

                      

 

Priloge:

Galerije:

Regijsko tekmovanje Izola, 5. maj 2015

Dodano: 05.05.2015

V torek, 5. maja 2015 je na Srednji šoli Izola potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Na njej so se mladi kuharski mojstri osmih osnovnih šol pomerili v pripravi žvarceta s prilogo in bulje. Pri pripravi bulje so jim še kako prav prišli nasveti babic. Čepraj je recept enostaven, pa se je pokazalo, da izvedba ni tako lahka. A vsem ekipam so jedi uspele. Šest ekip je za svoje kuharske spretnosti prejelo srebrna priznanja, dve ekipe pa zlato priznanje.

     

Učenke in učenci OŠ Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice in OŠ Frana Erjavca iz Nove Gorice pa so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo oktobra na Gostinsko turističnem zboru Slovenije v Novi Gorici.

   

 

Priloge:

Galerije: