Tekmovanje za Zlato kuhalnico

Tekmovanje za Zlato kuhalnico je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

9. Zlata kuhalnica Radovljica, 8. maj 2018

Dodano: 09.05.2018

V torek, 8. maja 2018, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radovljica potekalo prvo letošnje regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki poteka že deveto leto. V dveh skupinah je skupno kuhalo 14 ekip osnovnošolcev. Letošnja tema je primorsko obarvana, saj bo finalno tekmovanje potekalo oktobra v sklopu 65. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Portorožu. Učenci so zato na različne načine pripravljali rižoto in vanilijevo kremo s sadjem. Iz kuhinj se je ves čas tekmovanja vil omamen vonj po najrazličnejših začimbah, zelenjavi, pecivu in sadnih omakah. Na svojih krožnikih so učenci predstavili prave gastronomske umetnine, na katere so lahko zelo ponosni. Strokovna komisija je dodelila enajst srebrnih in tri zlata priznanja. Vsem mladim kuharjem in njihovim mentorjem čestitamo za uspehe!

Priloge:

Galerije:

Seminar s praktično delavnico 2018

Dodano: 28.03.2018

Marca je za mentorje tekmovanja učencev osnovnih šol za Zlato kuhalnico potekal seminar s praktično delavnico. Glavni namen je bil obogatitev znanja na področju priprave jedi rižot in vanilijeve kreme s sadnjem. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa je predstavil program Dober tek Slovenija - nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 - 2025. Predstavitev programa v prilogi.

Priloge: